• Europa este într-o situaţie foarte gravă din punct de vedere militar, iar această problemă trebuie rezolvată în câţiva ani.
  • Excesul de încredere al Europei în Moscova este o problemă creată de elitele germane din cauza fricii lor faţă de ruşi.
  • Europa trebuie să aibă o strategie coerentă de asigurare a securităţii care presupune între altele şi înarmarea.

„Americanii n-ar trebui să plece de pe continentul nostru şi sunt convins că nu vor pleca, dar văd semne foarte clar că în Europa oamenii devin mai lucizi şi când spun oamenii mă refer la elitele ţărilor noastre (…) Europa realizează în ce stare. de fragilitate se află din punct de vedere militar, care trebuie rezolvată în câţiva ani. (…) Este în stare să se apere Europa azi? Cât ar rezista Europa unui atac rus? (…) În ceea ce priveşte apărarea, Europa (…) este într-o situaţie foarte gravă. Trebuie Europa să aibă o strategie coerentă de asigurare a securităţii. Ea trebuie să conducă Comisia Europeană, dar fiecare ţară trebuie să vină cu contribuţia ei”, afirmă Adrian Sârbu.

Europa şi-a creat o problemă printr-un exces de încredere faţă de ruşi

„Europa şi a creat o problemă printr-un exces de încredere faţă de ruşi. Este, de fapt, sentimentul de vinovăţie, de inferioritate al elitelor germane, foste naziste, acum parte a elitelor industriale germane, care, din frică faţă de ruşi, au acceptat şi au indus această relaţie absolut asimetrică în domeniul energiei. Au crezut că în felul ăsta vor putea avea acces la piaţa Rusiei (…) că va mai apărea un alt Obama, şi că Rusia şi Europa vor spune: ştii ceva, nu mai interesează umbrela atomică şi de securitate a Americii pentru că o avem. pe a fratelui Putin. Ăsta a fost scenariu”, a afirmat Adrian Sârbu, miercuri seara, la Ştiu, la Aleph News.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Citește și