• Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 82% dintre respondenți sunt de acord ca în Guvern să fie propuși și votați manageri cu performanță din companiile private și din corporații și nu din activul partidelor.
  • Votul exprimă o lehamite, o concluzie a votanților că toată impostura de partid nu trebuie să mai căpușeze la infinit bugetul public
  • Managerii și antreprenorii români nu vor să intre în Guvern până când monopolul partidelor nu va fi desființat, pentru că administrația publică e un mediu toxic.
  • Firmele lucrative ținute în sectorul public trebuie eliberate de sub controlul partidelor și statului și lăsate să concureze pe piața liberă, afirmă Adrian Sârbu.

Nemo: Te-am întrebat dacă ești de acord ca în guvern să fie propuși și votați manageri cu performanță din companiile private și din corporații și nu din activul partidelor. Uite, și ai răspuns 82% dintre repondenții noștri au spus da, sunt de acord cu privați în guvern, nu doar 18.

Adrian Sârbu: Suntem de acord că un guvern, ca orice întreprindere trebuie să facă un management eficient?

Hofi: Dacă ne ducem și spre profit, nu mai suntem de acord.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

Adrian Sârbu: Suntem de acord că dacă tu, n-ai fi indiferent, nepreocupat de bănuții tăi…

Hofi: Prost adică..

Adrian Sârbu: O parte pe care i-ai dat ca și contribuții și taxe.
Nemo  Eu taxele și impozitele nu vreau să le numesc taxe și impozite, vreau să le numesc investiție da, investiție în bunăstarea mea.

Adrian Sârbu: Exact, investiție într-un fond colectiv care se numește buget. Deci nea Hoffi avem nevoie de guverne eficiente și spectatorii noștri ne-au spus da, da, suntem de acord ca orice ministru din guvern să vină din privat. Băi, asta e o revoluție. Ea exprimă o lehamite, o concluzie a poporului român că toată impostura de partid nu poate la infinit să căpușeze pe banii noștri.

Adrian Sârbu: Hai să ne uităm la Guvern, Hofi.

Hofi: Ce meserii au

Adrian Sârbu: Ia uite aici. Ce meserie are dl. Marcel Ciolacu. Jurist

Hofi: Grindeanu Informatician, asta și face. Deca, inginer naval…

Adrian Sârbu: Da, și mai departe.

Hofi: Predoiu, avocat. Alina Gorghiu, avocat. A mai sărit cineva. Raluca Turcan, specialist în relații internaționale. Radu Oprea, inginer de mecanică și inginer mecanică și electrică. Economist este Barbu. Burduja, specialist în științe politice. Bogdan Ivan este specialist în administrație publică și comunicare. Încă un jurist, Mircea Fechet. Natalia IntoTero este profesor de română și de engleză. Uite toate limbile posibile.


Adrian Sârbu: Pe scurt și pe românește, toți sunt activiști de partid, care ocupă funcții de management. Că am stabilit că un ministru e un manager pe un segment al Guvernului.

Spectatorii noștri vă spun, doamnelor și domnilor și miniștri că, dacă nu aveți o experiență în privat, în a vă trezi dimineață și a vă ocupa de angajații domniilor voastre să aibă ce mânce, unde să-și ducă copiii, cum să-i îmbrace, nu aveți ce căuta în Guvern, pentru că Guvernul este despre administrarea banilor noștri. Domnule, cum ar arăta în toate funcțiile astea de miniștri niște oameni din sectorul privat?

Nemo: Care dau piept cu economia reală…

Adrian Sârbu: Și care sunt oameni care se scoală dimineața și dau de lucru la oameni.

Hofi: Ciorcilă de la Banca Transilvania. Șucu era să zic, de la Rapid, de la Mobexpert de la Concordia, de la ce mai vrem noi, că este multe zone. Iulian Stanciu, de la emag un om foarte capabil și el, într-adevăr. Silviu Popovici, de la Pepsi Europa, are o poziție foarte importantă.

Adrian Sârbu: Overall, acești patru antreprenori și manageri cred că ei angajează câteva zeci de mii de oameni. Băiatul ăsta, Silviu Popovici, e CEO la Pepsi Europa. Deci el a fost promovat ca manager. Cam cum s-ar așeza într-o poziție de prim-ministru? Crezi că s-ar scula ca dl. Ciolacu să ne spună în fiecare zi de comasare și de democrativă? Nu, Hofi, ne-ar spune în fiecare zi așa: am de rezolvat apărarea României, prioritatea unu. Să restructurezi guvernul într-un anumit plan, nu să vină AMF-ul la mine să spună: domnule, trebuie să restructurezi, că ești în deficit, nu.

Vă mai dau un alt exemplu, apropo de competență. Mă, după ce că sunt incompetenți, mai țin și vreo 10% din economie în firme de stat. Și am auzit acuma că dl. Ciolacu i-a pus sub Neacșu, secretar general al guvernului, a creat un nou guvern Guvernul Neacșu. Care Guvernul Neacșu îl are prim-ministru pe băiatul ăsta Pricop sau Precop, de la AMEPIP? Hai să vedem ce meserii are dl. Precup. Hai să ne uităm.

Nemo: E bine școlit.

Adrian Sârbu: A condus el vreo multinațională? Nu, e tot un politruc. Guvernul trebuie să dea afară toate întreprinderile lucrative, pentru că ele sunt concurență neloială față de sectorul privat și sunt găuri. CFR, dezastru CFR Marfă, dezastru, Poșta, dezastru, Aeroportul Otopeni. Dezastru. Toți se laudă, domnule, Hidroelectrica. Păi ce e Hidroelectrica? o pușculiță care…bani ăia…

Hofi: Pistol cu apă, am putea spune.

Adrian Sârbu: Potențialul acestui Hidrolectrica e de 10 ori mai mare decât este acuma. Această întreprindere n-are ce să caute la stat. Și ce face Hidroelectrica? Păi în loc să facă profit de 10 miliarde face profit un milliard. Bă, da extraordinar, profitul Hidroelectrica. Dar n-ar fi mai bine să facă 10 miliarde, și din alea cinci dăm la Apărare, cinci dăm la Educație. Până ar fi bine? N-am mai avea deficit.

Politica e una, administrarea e alta. Sunt de acord cu tine că managerii și antreprenorii români nu vor să intre în Guvern. De ce? Că e un loc toxic. Ceea ce încercăm noi să facem, cu ajutorul tău, pentru tine, cu contribuția ta, a prietenilor tăi, a comunității tale este să curățim acest mediu toxic care este mediul public astăzi. Și asta trebuie să-ți spun, ție, care ai votat că 82% vrei manageri la Guvern, nu e ușor.

Că de 30 de ani te dai la o parte și faci pârtie imposturilor, incompetenților și șmecherilor aroganți. Da, abandonându-ți libertatea de a decide și puterea pe care ți-o dă democrația.

Ne e rușine să vrem să fim și noi o altă Elveție. Nu o să fim asta dacă nu vom desființa monopolul partidelor și nu le vom pune la block start, în aceeași poziție cu alte organizații, cu alte asociații, cu indivizi, cu toată lumea, să aibe toți dreptul să propună și să concureze pentru job-urile publice. Putem face asta? We, the people.

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News:

Ești de acord ca în guvern să fie propuși și votați manageri cu performanță din companiile private și din corporații și nu din activul partidelor?

DA- 82%

NU – 18%.

Citește și