- Un sondaj Mediafax-ZF- Aleph News arată că 70% dintre respondenți au fost de acord să voteze pentru funcția de primar un candidat independent și alte asociații, iar proiectul lui să conțină pentru primul an de mandat obligativitatea implementării platformei digitale asistate de AI, prin care Avatarul Primarului se relaționează cu Consiliul Local și asigură managementul funcțiilor primarului, 7 zile din 7, ca prim pas către votarea Primarului Virtual prin referendum local.
- Cu ajutorul tehnologiei putem vota direct primarul, și implicit avatarul lui, consiliul local și corpul de control, care vor funcționa pe baza unui regulament aprobat prin referendum. Tot prin referendum se vor tranșa neînțelegerile dintre primar și consiliu. Primarul virtual va funcționa pe principiul unei aplicații, care oferă non-stop servicii cetățenilor.
- Digitalizarea și folosirea AI în administrația locală vor reduce drastic numărul bugetarilor și sumele alocate pentru funcționarea primăriilor, vor oferi servicii comunitare rapide și vor crea competiție în economia reală, afirmă Adrian Sârbu.
„Astăzi tehnologia ne permite să fim toți primari, să fim toți cetățeni, să fim toți implicați în serviciul public și să respectăm banul public, adus din buzunarul nostru și pus la un loc să creeze un beneficiu comun”, afirmă Adrian Sârbu.
Advertisment
Folosirea unor aplicații pe telefon va facilita alegerea directă și rapidă de către cetățeni a tuturor funcțiilor de conducere dintr-o primărie.
“Uite cum faci din primar avatar. Tu votezi direct consiliu, care-i legislativul primăriei. Votezi direct primarul, care vine la pachet cu avatarul, și mai votezi ceva. Corpul de control. Nu mai e în subordinea primarului. Și ai o relație cu primăria, unde tu controlezi continuu și primești servicii.
Recomandări
Consiliul e ales direct, are 50% independenți și primăria funcționează conform unui regulament pe care tu îl aprobi. Regulamentul e făcut corespunzător ca să corespundă a ceea ce-i corespunzător pentru cei care sunt corespunzători azi”, afirmă Adrian Sârbu.
Odată primarul ales, el va fi obligat în urma votului să-și creeze un avatar care să fie la dispoziția cetățeanului și să-i ofere servicii 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
„După care primarul comunică cu tine direct și prin avatar. Am nevoie de autorizație? Am luat telefonul, am completat și ia de aici autorizația. Te rog să-mi dai un rating ca la Uber dacă ți-a plăcut de mine, de vocea mea. Poate nu e Scarlet Johanson, au scos-o ăștia din chatGPT, dar poate e Loredana, adică o primărie. Ți-am mulțumit, ți-am urat sănătate, te întreb ce-ți mai face familia. S-a terminat cu actele, că avem aplicație.
Avatarul îți exercită serviciile primăriei. Decizia e a primarului, a celor pe care tu i-ai ales și e o decizie competentă, care ți se comunică prin avatar, în sensul că < domnule, cel care răspunde de transport, îl apelez în avatarul lui în platforma asta, cel care răspunde de curățenie sau de altceva, în platforma asta>”, explică Adrian Sârbu.
Disensiunile dintre primar și consiliul local vor fi tranșate prin referendum local astfel încât să pună capăt influenței și intereselor de partid.
„Ajungem însă la o situație foarte interesantă. Primarul, cu avatarul în spate, vine și spune:< Domnule, eu vreau să fac investiția asta>. <Noi nu suntem de acord, pentru că nu sunt făcute cu firma partidului>. <Foarte bine, n-ați aprobat-o, eu fac apel>. <Unde?> <La referendum local>. S-a terminat și povestea asta. Acum, tot prin regulament. Ca la Uber. Care e regulamentul, domnule? Ca să-ți vină mașina, apeși pe patru butoane, 1,2,3,4. Ce, e o problemă platforma de primărie? Poate să și-o facă fiecare primar”, spune Adrian Sârbu.
Platformele digitale, Inteligența artificială vor moderniza localitățile pentru că permit controlul cetățenilor asupra deciziilor luate de primării și optimizarea serviciilor oferite comunității.
„Poate că dacă aveam avatarul la începutul anilor 2000, aveam și noi în București tramvaie care ne făceau să ne simțim mai puțin prost, să ne fie rușine când ieșim în oraș, pentru că au rămas cel mai urât semn din trecutul sărac, lipsit de viziune, lipsit de tehnologie, lipsit de calitatea vieții. Eu vreau să-mi optimizeze AI transportul. Să avem tramvaie, metrouri, trenuri care merg singure. Prin urmare, să nu mai existe manipulantul care coboară să schimbe macazul.
Credem în ideea că tu, eu, noi putem decide ce se întâmplă în orașul nostru cu un click pe telefon în fiecare zi. Putem vota în fiecare zi, de două ori pe zi”, mai spune Adrian Sârbu.
Rezultatele sondajului Mediafax-ZF- Aleph News:
Ești de acord să votezi pentru funcția de primar în localitatea ta un candidat independent de partide și alte asociații cu experiență în management, iar proiectul lui să conțină cu obligativitate, pentru primul an de mandat implementarea platformei digitale asistate de AI, prin care Avatarul Primarului se relaționează cu Consiliul Local și asigură managementul funcțiilor primarului, 7 zile din 7, ca prim pas către votarea Primarului Virtual prin referendum local?
DA – 70%
NU- 30%
Citește și
- Adrian Sârbu: Biserica Ortodoxă exercită Putere și influență în România. Este un fel de biserică oficială. Poate unii vor să facă Republica Național-Ortodoxă Română
- Adrian Sârbu: Biserica Ortodoxă Română este o corporație, iar Patriarhul Daniel este supermanagerul, întâiul CEO al țării
- Adrian Sârbu: Domnul Tîlvăr a ajuns la concluzia că poporul român nu vrea să se sacrifice şi să-i dea poporului ucrainean sistemul Patriot. Nu cumva e refuzul unuia să se sacrifice?
Partenerii noștri