• Adunarea Generală ONU este într-o sesiune de urgență din cauza Orientului Mijlociu.
  • Este așteptat un vot în Adunarea Generală pe o rezoluție privind Gaza.
  • Ayman Safadi, vicepremierul Iordanului: „Trebuie să susținem pacea, valorile noastre umane și Carta ONU.”

Adunarea Generală a fost convocată într-o ședință de urgență pentru a găsi o soluție la criza umanitară din Gaza.

Este așteptat un nou vot, o nouă rezoluție, privind un armistiuțiu și o încetare temporară a o focului pentru ca mâncare, apă și medicamente să ajungă la milioanele de civili.

Miroslav Tașcu-Starve, analist de politică externă, a fost la Aleph News și a spus că: „Au mai fost două tentative de rezoluții, una inițiată de China, Rusia și sigur că s-au opus Statele Unite, cealaltă a fost inițiată de Statele Unite și s-a opus țările despre care vorbeam, dar sper să avem o variantă măcar temporară de temporizare a acestui acestui conflict.”

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

„Au fost cel puțin 15 atacuri cu rachete, în continuare, venite dinspre Fâșia Gază. Avem ostatici prinși la mijloc, ținuți captivi de organizația Hama. Să avem o populație civilă care încearcă să fugă din calea invadatorilor”, a adăugat Miroslav Tașcu-Starve.

Miroslav Tașcu-Starve: Criza regională poate deveni o criză globală

„Da, suntem într-o criză care nu mai este doar o criză de securitate a Israelului, așa cum spuneam anterior, și este o criză regională și există posibilitatea să creeze până la urmă o criză globală. De asta, orice încercare de mediere, orice încercare de dezbatere de discuție, de a temporiza și de a descalada acest conflict sunt foarte importante”, a continuat Miroslav Tașcu-Starve.

Miroslav Tașcu-Starve: „O intervenție a Hebolahului din nord nu face altceva decât să amplifice acest conflict, să pună Israelul împotriva Libanului. Statele Unite trimit în zonă nu doar portavioane ci trimit sisteme de apărare, sisteme de apărare sofisticate, pentru a susține în primul rând bazele militare din Orientul Mijlociu”, a spus în încheiere.

Citește și: