• Ocupăm locul 20 între țările cu cel mai mare procent al afacerilor conduse de femei
  • Studiu Mastercard: Israel asigură cel mai bun mediu economic din lume pentru femei
  • La nivel global, se pierd 172.000 miliarde de dolari pe fondul diferențelor de venit pe parcursul vieții
  • România: 27,3% dintre business-uri sunt deținute de femei
  • 42% dintre femei și-au digitalizat modelul de business
  • 34% au identificat noi oportunități de la declanșarea pandemiei

Criza Covid ar putea afecta o întreagă generație de femei antreprenor.

O arată un raport Mastercard care spune că pandemia a avut un impact disproporționat asupra business-urilor deținute de femeile din întreaga lume. Așa că 87% dintre femeile chestionate spun că au resimțit un impact negativ puternic în acestă perioadă.

Iar afacerile femeilor din România, potrivit studiului, sunt printre cele mai afectate.

Recomandări

NU TE SUPĂRA, PRIETENE!
CINE ÎL SUSȚINE PE TRUMP
VALENCIA E SUB APĂ
HOLLYWOOD VOTEAZĂ HARRIS
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
CE SE ALEGE DE AMERICA?

Cristina Chiriac este unul dintre deschizătorii de drumuri în antreprenoriat. Ea spune că femeile își asumă mai multe responsabilități în afaceri.

Cristina Chiriac, presedinte al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin: „Încă din luna martie și până acum, am observat un comportament extrem de comun și anume faptul că femeile încearcă să nu se plângă. Sunt multe țări unde femeile sunt mai prost plătite decât bărbații. Ne asumăm mai multe responsabilități și ca urmare, implicarea noastră în zona de business este mai puțin semnificativă și când spun semnificativă mă refer la aportul pe care îl aducem în PIB.”

Însă nu doar femeile de business reprezintă un segment vulnerabil. În contextul crizei Covid, și tinerii antreprenori au de suferit.

Cristina Chiriac, presedinte al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin: „Nu doar femeile, ci și tinerii sunt vulnerabili. Mai ales în condițiile în care vom asista, probabil, în 2021, la o mărire a salariului minim pe economie. Singura soluție ar fi alocarea unor fonduri suplimentare și aici mă refer la fonduri europene dedicate în mod special susținerii și promovării acestui segment de antreprenoriat feminin, dar și de tineri