Ajutor fără precedent pentru Grecia. Lista țărilor care trimit pompieri și avioane de stingere a incendiilor

Sursa: IGSU
  • 18 țări s-au mobilizat și au trimis sprijin în Grecia.
  • Incendiile continuă să amenințe mai multe localități, iar una din cele mai mari insule a fost despărțită în două de foc.
  • Flăcările au ajuns până în apropierea Atenei, pe muntele Parnitha, unde au făcut mii de oameni să-și abandoneze locuințele.

Mai multe țări s-au mobilizat și au trimis sprijin în Grecia, care se confruntă, de șase zile, cu incendii masive.

Elena Bacatoros, de la Associated Press, a realizat o listă cu țările care au trimis pompieri și avioane de stingere a focului. Din aceasta face parte și România, care a mobilizat peste 100 de pompieri și 22 de autospeciale.

Pe primul loc în această listă se află Germania care a trimis statului elen 216 pompieri și 41 de autospeciale de stingere a focului.

Și Polonia sau Franța au trimis salvatori în Grecia. Sute de pompieri, trei avioane și 46 de mașini de stingere a incendiilor vor ajunge în țara afectată dezastrul natural.

Grecii sunt nevoiți să-și abandoneze locuințele ca să scape de flăcări. Incendiile continuă să amenințe mai multe localități, iar una din cele mai mari insule a fost despărțită în două de foc.

Trei incendii uriașe fac ravagii în Grecia, unde și au tăiat efectiv insula Evia în două zone. Este a doua insulă ca mărime din Grecia, traversată de un zid de foc de 30 de km, iar autoritățile se pregătesc să evacueze localnici și turiști din zona stațiunii Pefki cu mai multe ambarcațiuni, pregătite în zonă.

Focul de pe insula Evia a provocat deja 1.400 de evacuari pe barca, după ce au fost tăiate toate căile de comunicație.

Flăcările au ajuns până în apropierea Atenei, pe muntele Parnitha, unde au făcut mii de oameni să-și abandoneze locuințele.

Vântul puternic a împins incendiul în suburbia Thrakomakedones, unde au ars mai multe locuințe, iar localnicii au incercat sa stinga focul cu găleți cu apă. Incendiile au izbucnit în mai multe zone ale țării, iar în ultimele 10 zile au fost mistuite peste 56 de mii de hectare de pădure și vegetație.

Oficialii eleni vorbesc de o catastrofă biblică, în timp ce evacuările sunt de ordinul miilor în Peloponez, la Mani și Ilia.