• Peste doar câteva zile îţi alegi primarul.
  • Mi-ai spus ce aştepţi de la cel care conduce oraşul tău.
  • Iată un model de bun administrator.

Horaţiu Buzatu. Este un om de afaceri din Craiova. E acționar în şase firme din domenii diferite. Papetărie, auto, asigurări şi Horeca. Cu 170 de angajaţi, firmele lui au o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de euro.

Buzatu spune că expertiza şi echipa sunt importante pentru a obţine performanţe.

Horaţiu Buzatu, om de afaceri din Craiova: „Entuziasmului întotdeauna trebuie să-i adaugi expertiză.. Fără expertiză, fără cunoaştere, fără o echipă bună care să susţină încontinuu tot ceea ce se întâmplă, nu există nicio şansă de progres şi de succes.“

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Horaţiu Buzatu este arhitect de meserie. După ce a terminat facultatea a știut că n-ar fi avut succes în acest domeniu. Aşa că s-a reorientat.

În 1992, împreună cu prietenul său, Mircea Nistor, inginer în automatică, a deschis prima firmă.

Acum au ajuns la şase. Horaţiu Buzatu consideră că toate calităţile unui bun manager trebuie să le aibă şi un primar pentru a putea fi un bun administrator public.

Horaţiu Buzatu, om de afaceri din Craiova: „Din păcate, una dintre direcţiile greşite în educaţia românească post Ceauşescu este incriminarea profitului.(…) O companie, o firmă nu poate să funcţioneze decât dacă are profit. La fel, o primărie este funcţională, aduce stabilitate şi bunăstare oamenilor din comunitatea respectivă, decât dacă este profitabilă.“

Principiile care i-au adus succes în afaceri, Buzatu a vrut să le aducă şi în administraţia publică din Craiova.

În 2016 a candidat pentru funcţia de primar al Craiovei, dar nu a reuşit să-i convingă pe locuitorii orașului. Are, totuşi, câteva sfaturi pentru viitorul primar. Primul pas, să aducă mai mulţi bani la buget.

Horaţiu Buzatu – om de afaceri din Craiova: „Sigur, banii la buget se aduc prin mai mulţi întreprinzători care-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul oraşului.(…) Din păcate, Craiova, ca multe alte oraşe mari din ţară, nu are un Plan Urbanistic General. Investitorii, chiar dacă vin, au probleme cu statutul terenurilor.“