O instanță din Rusia a respins apelul liderului opoziției Alexei Navalnîi care cerea eliberarea din închisoare, amintind că mai mulți aliați ai acestuia au fost și ei arestați, scrie Euronews.

O instanța din Moscova a respins joi apelul lui Navalnîi la decizia de arestare preventivă pentru 30 zile. Avocatul lui Navalnîi a subliniat într-o plângere despre o serie de neconcordanțe cu legile actuale. De exemplu, instanța de fond a decis „prelungirea perioadei de detenție” a lui Navalnîi cu 30 de zile, iar Codul de procedură penală prevede doar „detenție pentru cel mult 30 de zile”.

„Tot ce se întâmplă e o mare încălcare a legii, o încălcare demonstrativă a legii. Ați citit procesul verbal al instanței? Dacă da, atunci ar fi trebuit să râzi de întreaga Curte de Apel din Moscova „, a declarat Aleksei Navalnîi, care a participat la ședință prin intermediul unei conferințe video de la penitenciarul Matrosskaya Tishina.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Nu veți reuși să speriați zeci de milioane de oameni care au fost jefuiți de guvern. Da, aveți acum puterea de a-mi pune cătușe, dar asta nu va dura o veșnicie”, a mai spus Navalnîi în fața instanței.

Miercuri, poliția a efecutat percheziții la mai multe apartamente și birouri ale unor persoane din cercul lui Navalnîi, acțiunea venind după ce Rusia a fost marcată în weekend de masive proteste, în jur de 3.000 de oameni fiind reținuți.

Alexei Navalnîi, 44 de ani, a fost arestat pe 17 ianuarie, pe aeroport, imediat după sosirea sa din Germania unde a fost tratat, timp de cinci luni, pentru otrăvirea cu agentul Noviciok.

Autoritățile ruse au negat că ar fi în spatele tentativei de asasinat, Putin însuși susținând că dacă serviciile secrete ruse ar fi încercat să facă asta, cu siguranță ar fi reușit. În pofida negării, Navalnîii a întins o capcană unuia dintre cei implicați în misiune, înregistrând o convorbire în care acesta povestea derularea faptelor crezând că vorbește cu unul dintre superiorii săi ierarhici.