• Alexei Navalnîi și-a scris memoriile, în secret, în 2020, în timp ce se afla la închisoare.
  • Cartea autobiografică, intitulată Patriot, va fi publicată la sfârșitul acestui an.
  • Navalnaia, văduva sa, a spus că regretatul ei soț a început să-și scrie memoriile după ce a fost otrăvit și a fost dus în Germania pentru tratament.

Alexei Navalnîi și-a scris memoriile, în secret, în 2020, în timp ce se afla la închisoare.

Navalnaia, văduva sa, a spus într-o postare pe X, făcută din afara Rusiei, că regretatul ei soț a început să-și scrie memoriile – carte intitulată „Patriot” – în 2020, după ce a fost otrăvit și a fost dus în Germania pentru tratament. Ea a spus că această carte va fi lansată simultan în cel puțin 11 limbi diferite pe 22 octombrie și va apărea și în limba rusă. „Nu mi-am imaginat deloc așa, că Alexei își va scrie biografia. M-am gândit că vom avea 80 de ani și că el va sta la computerul lui lângă fereastra deschisă și va scrie”, a spus Navalnaia.

Kira Iarmiș, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a descris modul în care acesta a început să-i dicteze părți din carte în timp ce se afla în convalescență în Germania la două luni după otrăvire și că a terminat cartea când era în închisoare, după ce s-a întors în Rusia în 2021. „Alexei avea un talent rar de a putea pronunța instantaneu textul scris. Treaba mea era să țin pasul cu el și să intervin ocazional: „tocmai ai folosit același cuvânt recent!”, a scris Iarmiș pe serviciul de mesagerie Telegram.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Am auzit oameni vorbind despre postările lui din închisoare: „Alexei scrie atât de bine, aș vrea să scrie o carte!”. Și am vrut să bat din palme și să strig: „El scrie una! El scrie una!” Dar am convenit să păstrăm totul secret. Acum secretele s-au terminat”, a spus ea.

Citește și