• Clotilde Armand a cerut stare de alertă în Sectorul 1 din cauza situației gunoaielor
  • Alin Stoica așteaptă raportul experților din domeniul sanitar și mediu pentru a lua o decizie
  • Alin Stoica: „Să ofer soluții nu este atributul prefecturii”

UPDATE 14:30 – Prefectul Alin Stoica nu a luat încă o decizie în legătură cu situația din Sectorul 1

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că încă nu o luat o decizie în cazul situației gunoaielor din Sectorul 1.

„La acest moment nu am luat încă o decizie, în sensul acceptării sau nu a solicitării Comitetului Local pentru Situații de Urgență de la Sectorul 1, pentru că nu am încă toate datele. Am primit parțial de la Agenția de Mediu un răpuns. Dumnealor au monitorizat eventualele depășiri ale indicatorilor. Nu au descoperit depășiri ale acestora. DSP a luat măsuri împotriva prestatorului și l-a amendat cu 4.000 de lei și a dispus ca acesta să își reia activitatea pentru spital în 12 ore, ceea ce s-a întâmplat”, a spus Alin Stoica într-o declarație de presă.

„Așteptăm pentru mâine Garda de Mediu să ne răspundă care sunt lucrurile pe care le-au identificat. Ne așteptăm ca prestatorul să își continue activitatea în continuare. Un fel de întârziere sau sistare a activității poate să ducă imediat la o decizie rapidă”, a spus Alins Stoica.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Știre inițială

Clotilde Armand, a cerut stare de alertă în Sectorul 1 saptămâna trecută, după ce gunoaiele au fost lăsate să se adune pe străzi. Prefectul Capitalei, Alin Stoica a convocat vineri în ședintă experți sanitari și de mediu. Alin Stoica a spus că va anunța luni decizia după ce va primi raportul experților din domeniu.

„Încă nu am luat o decizie, am o parte din documentație pe masă, mai aștept informații și în cursul zilei de astăzi voi lua o decizie”, a declarat Alin Stoica la Aleph News.

De asemenea, prefectul Capitalei a spus că soluția pentru a încheia conflictul dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest este la administrația locală și prestatori.

„Soluția este la administrația locală și prestatori. Ei trebuie să ajungă la o concluzie. Nu este normal ca cetățenii să sufere în acest proces. (…) Știm că sunt în instanță cu mai multe dosare inițiate atât de Romprest, cât și de primărie. Lucrurile astea vor trebui rezolvate în așa fel încât serviciul public să fie asigurat cu continuitate. Până la acel moment ne vom uita dacă putem să avem și alte soluții în așa fel încât să prevenim ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat Alin Stoica.

„Nu este atributul prefectului să dea sfaturi sau să intervină în soluția comercială, instituția Prefectului poate să acționeze ca un mediator, să pună la dispoziție bunele practici din altă parte, pot să invit ambele părți și să creez un cadru de dialog. Prefectura trebuie să se asigure că serviciile publice se vor desfășura cu continuitate, că cetățenii nu vor avea de suferit, că nu vor exista consecințe asupra sănătății sau siguranței lor, drept pentru care ne uităm la soluțiile care să prevină astfel de situații”, a declarat prefectul.