• Amsterdam își schimbă imaginea din orașul sălbatic și fără reguli prin limitarea consumului de canabis și reducerea programului bordelurilor cu trei ore.
  • Consiliul orașului propune mutarea lucrătorilor sexuali într-un „centru erotic” în afara centrului orașului și limitează croazierele pe căile navigabile.
  • Un purtător de cuvânt al viceprimarului Amsterdamului a declarat că pachetul de măsuri este conceput pentru a menține orașul locuibil.

Copleșit de propria sa popularitate, Amsterdam încearcă să își schimbe imaginea din orașul în care lumea se poate dezlănțui „sălbatic”, „fără reguli”, iar britanicilor beți li se spune să stea acasă, în timp ce există măsuri pentru a limita consumul de canabis, iar bordelurile vor da stingerea cu trei ore mai devreme, scrie CNN.

Noile reguli pentru lucrătorii sexuali intră în vigoare la 1 aprilie, potrivit oficialilor, cerând companiilor din Amsterdam să își închidă porțile la 3.00 dimineața și nu 6.00, pentru a combate ceea ce autoritățile locale descriu ca fiind un comportament neplăcut al persoanelor care vizitează cartierul roșu.

Restricții pentru lucrătorii sexuali din Amsterdam

Reducerea programului vine pe fondul unei campanii în desfășurare a consiliului orașului de mutare a lucrătorilor sexuali într-un „centru erotic” în afara centrului orașului. Amsterdam introduce, de asemenea, măsuri de limitare a croazierelor pe căile navigabile și multe altele.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Mai multe lucrătoare sexuale au declarat pentru CNN că reformele care le vizează sporesc stigmatizarea și au spus că cred că sunt discriminate pe nedrept și folosite ca țap ispășitor pentru problema orașului cu turismul în masă.

Un purtător de cuvânt al viceprimarului Amsterdamului, Sofyan Mbarki, a declarat pentru CNN că pachetul de măsuri este conceput pentru a menține orașul locuibil, argumentând că „acum trebuie să alegem restricții în loc de creștere iresponsabilă” .

Violet spune că orele reduse vor avea un impact deosebit asupra comunității transgender, afirmând că mulți clienți care vin între 3 a.m. și 6 a.m. solicită lucrători sexuali transgender.

Ea a vorbit, de asemenea, despre îngrijorările privind bunăstare lucrătorilor sexuali, explicând cum ar putea afecta capacitatea lor de a ajunge acasă în siguranță.

„Dacă călătorești acasă la ora trei dimineața, mai ales dacă totul este închis, atunci asta te lasă, ca lucrător sexual, într-o mai mare vulnerabilitate” , a subliniat Violet, făcând comparație cu ora 6 a.m., când sunt mai multe opțiuni de transport.

„Noi avem de obicei un venit în numerar. Deci, la acea oră dimineața, am putea călători cu mulți bani. Dacă nu sunt mulți oameni în stradă, acest lucru le oferă oamenilor care ar dori să ne facă rău o oportunitate de a face acest lucru”, a spus Violet.

De ce protestează lucrătoarele sexuale

Un protest organizat de lucrătoarele sexuale a întrerupt joi o ședință a consiliului municipal care discuta opțiunile de locație pentru un „centru erotic”.

Protestatarii i-au înmânat primarului Amsterdamului Femke Halsema o petiție semnată de 266 de lucrătoare sexuale, potrivit Red Light United, care a cerut mai multă poliție în cartierul roșu în locul schimbării orelor de închidere și mutarea într-un „centru erotic”.

Lucrătoarele sexuale spun că mutarea bordelurilor într-un „centru erotic” ar putea spori criminalitatea și comportamentul „dubios” .

Restricțiile pentru lucrătorii sexuali reprezintă doar o parte a încercării autorităților de a rebrandui Amsterdamul. În cartierul roșu urmează să fie introduse și alte restricții, care vizează alcoolul și interzicerea fumatului de canabis pe stradă.

Fumatul ţigărilor cu marijuana nu va mai fi permis în spaţiile publice din zonele istorice ale Amsterdamului începând cu jumătatea lunii mai.

Consiliul orașului a introdus, de asemenea, mai multe campanii, inclusiv campania „Stay Away”, care a vizat inițial tineri britanici.

Un purtător de cuvânt al viceprimarului Amsterdamului, Sofyan Mbarki, a declarat că campania a început în Marea Britanie deoarece „o parte a acestui grup este puternic reprezentată în viața de noapte din centrul orașului, însoțită de un comportament neplăcut mai mult decât media”.

Citește și:

Cele mai bune cinci instrumente de A.I. pe care fiecare cercetător ar trebui să le folosească

Schimb de replici pe Twitter între ministerele britanic și rus de Ziua Păcălelilor. Răspunsul Rusiei

Femeile iraniene care încalcă regulile codului vestimentar islamic vor fi pedepsite. Avertismentul lansat de șeful Autorității Judiciare