• Marcel Ciolacu i-a spus lui Muraru că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”.
  • Cea mai mare calitate în politică este răbdarea, spune premierul.
  • Muraru a declarat în faţa comunităţii de români din SUA că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă.

Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, spune că a fost exclus de Ciolacu de la întâlnirile politice din SUA. În replică, premierul Marcel Ciolacu i-a spus că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”. Cea mai mare calitate în politică este răbdarea, spune premierul.

„Din punct de vedere diplomatic e ciudat deoarece Marcel Ciolacu întreprinde o vizită oficială în fruntea unei delegații guvernamentale și, de regulă, când e vorba de o vizită oficială a premierului, a președintelui într-o țară, ambasadorul nostru în țara respectivă însoțește pentru că ține de protocolul diplomatic. În cazul de față, e o ciudățenie ceea ce s-a întâmplat la Washington, dar văd și posibilele efecte ale acestui moment”, a explicat publicistul și scriitorul Ion Cristoiu la Aleph News.

Andrei Muraru a declarat în faţa comunităţii de români din SUA că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă pentru prosperitatea şi securitatea românilor.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

„Poate fi o explicație omenească în sensul că Andrei Muraru l-ar fi deranjat pe Marcel Ciolacu, dar nu cred că asta este principala explicație pentru că asistăm la un scandal public. Putea să se întâmple asta fără ca cei doi să se schimbe-n public. Principalul efect e faptul că Marcel Ciolacu merge la întâlniri fără Andrei Muraru, care are o anumită faimă acolo în diferite cercuri politice. Marcel Ciolacu voia să meargă singur la anumite întâlniri pentru că avem de-a face cu o vizită de cunoaștere”, a declarat publicistul și scriitorul Ion Cristoiu la Aleph News.

Citește și