• Angajații care vor alege să lucreze de acasă și după terminarea pandemiei ar trebui să plătească o taxă zilnică de 5%, aplicată la venituri.
  • Este propunerea făcută de economiștii de la Deutsche Bank, care consideră munca de acasă un privilegiu.
  • Veniturile ar urma să fie folosiți în proiectele de ajutorare a angajaților cu salarii mici

Angajații care vor alege să lucreze de acasă și după terminarea pandemiei ar trebui să fie taxați pentru acest privilegiu iar veniturile strânse astfel ar urma să fie folosite pentru a-i ajuta pe angajații cu salarii mici, relatează The Guardian.

Economiștii de la Deutsche Bank propun ca fiecare angajat care alege să lucreze de acasă după pandemie să plătească câte 5% pe zi. Ei susțin că veniturile acestora nu ar fi afectate pentru că oricum economisesc bani pe transportul la job, mâncarea de prânz cumpărată la muncă și pe hainele pentru birou. Alternativ, această taxă ar putea fi plătită de angajatorii care își vor păstra angajații să lucreze de acasă.

Economiștii au calculat că o astfel de taxă ar strânge 49 de miliarde de dolari pe an în SUA, 20 de miliarde de euro în Germania și 7 miliarde de lire sterline în Marea Britanie, banii urmând să fie folosiți pentru finanțarea de programe de ajutor pentru angajații cu salarii mici, care nu pot lucra de acasă.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

”Lucratul de acasă va fi noul normal mult timp după ce pandemia se va încheia” a spus Jim Reid, strateg Deutsche Bank.

”Coronavirusul a propulsat popularitatea lucratului ”remote” care era deja pe un trend ascendent dinainte de pandemie. Aveam nevoie de mai mulți ani de o astfel de taxă pentru angajații remote, Covid-ul a făcut mai evident acest fapt” a spus strategul Luke Templeman.

O taxă de 5% pentru un angajat care câștigă 35.000 de lire sterline (39.000 de euro) pe an, ar însemna 7 lire sterline pe zi (8 euro).