• Tîlvăr spune că teritoriul României nu a fost vizat, iar impactul a fost accidental.
  • Ministrul a spus că dronele nu conțineau elemente de luptă active, cum ar fi explozivi, și au trecut neobservate de sistemele de supraveghere.
  • Ministrul asigură că nu s-au identificat intenții ostile în niciuna dintre aceste situații, iar teritoriul României nu a fost vizat intenționat.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a oferit miercuri explicații în fața Senatului despre la incidentul cu dronele căzute în județul Tulcea. „Expertizele tehnice asupra fragmentelor găsite în Delta au fost finalizate, iar raportul a fost transmis Parchetului General.”  Tîlvăr spune că teritoriul României nu a fost vizat, iar impactul a fost accidental.

Ministrul a spus că dronele nu conțineau elemente de luptă active, cum ar fi explozivi, și au trecut neobservate de sistemele de supraveghere și avertizare timpurie din cauza limitărilor tehnice legate de altitudini reduse și ecranarea generată de terenul și infrastructura portuară din Ucraina.

Tîlvar spune că dronele au fost interceptate de sistemul antiaerian al Ucrainei în timpul atacurilor asupra portului Ismail, iar acestea au intrat într-o evoluție necontrolabilă în apropierea țintei, ceea ce a dus la pătrunderea accidentală în spațiul aerian național și la prăbușirea lor pe teritoriul României.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Ministrul asigură că nu s-au identificat intenții ostile în niciuna dintre aceste situații, iar teritoriul României nu a fost vizat intenționat.

Citește și: