• Acest anunț era de temut, având în vedere că războiul dintre Hamas și Israel a micșorat perspectivele de apropiere între cele două țări.
  • Riadul a respins „categoric” orice deplasare a populației din Gaza.
  • A condamnat, de asemenea, bombardamentele asupra „civililor lipsiți de apărare”.

Arabia Saudită „a decis să suspende discuțiile privind o eventuală normalizare cu Israelul și i-a informat în consecință pe oficialii americani”, a declarat sâmbătă, 14 octombrie, pentru AFP o sursă apropiată guvernului saudit.

Acest anunț era de temut, având în vedere că războiul dintre Hamas și Israel a micșorat perspectivele de apropiere între cele două țări. După ce Tel Aviv a ordonat evacuarea nordului Fâșiei Gaza, Riadul a respins „categoric” orice deplasare a populației din Gaza și a condamnat bombardamentele asupra „civililor lipsiți de apărare”, informează TF1Info.

Înainte de conflict, prințul moștenitor Mohammed Ben Salmane făcea eforturi pentru a normaliza relațiile cu Tel Avivul. Aceste eforturi au fost depuse în colaborare cu administrația americană a lui Joe Biden, care de câteva luni încuraja o apropiere între cele două țări.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Acest lucru face din el un potențial mediator în conflictul actual. Mai ales că au „banii necesari pentru a investi în Gaza, dar și pentru a-și impune condițiile asupra israelienilor, încurajându-i să facă concesii”, după cum a subliniat John B. Alterman, director pentru Orientul Mijlociu la think tank-ul Centre for Strategic and International Studies (CSIS), pe Franceinfo.

Citește și: