• Ministerul Apărării are acces la sateliții de comunicații pe orbită geostaționară, astfel că armata Japoniei consideră oportună adoptarea serviciului de satelit Starlink al lui Musk.
  • Musk a susținut în luna octombrie că SpaceX nu își permite să finanțeze pe termen nelimitat utilizarea Starlink în Ucraina.
  • Tehnologia Starlink este desfășurată de Ucraina pe câmpul de luptă, iar Rusia încearcă să blocheze utilizarea acesteia în regiune.

Armata japoneză testează serviciul de internet prin satelit Starlink al lui Elon Musk în vederea adoptării tehnologiei în anul fiscal următor, a informat duminică ziarul Yomiuri, citând surse guvernamentale anonime.

Potrivit Reuters, Ministerul Apărării are deja acces la sateliții de comunicații pe orbită geostaționară, dar utilizarea tehnologiei Starlink, operată de SpaceX de la Musk, ar adăuga o constelație de sateliți pe orbită la un nivel destul de apropiat de Pământ, a declarat Yomiuri.

Țările din întreaga lume încearcă să dezvolte rezistența împotriva riscului de bruiaj a comunicațiilor sau atacuri asupra sateliților în caz de conflict. De asemenea, forțele de autoapărare ale Japoniei au testat satelitul Starlink încă din luna martie, cu sistemul desfășurat în aproximativ 10 locații aflat în curs de antrenament.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Purtătorii de cuvânt ai Ministerului Apărării nu au putut fi contactați imediat pentru a comenta raportul în afara programului de lucru. Tehnologia Starlink este desfășurată de Ucraina pe câmpul de luptă, iar Rusia încearcă să blocheze utilizarea acesteia în regiune. Musk a susținut în luna octombrie că SpaceX nu își permite să finanțeze pe termen nelimitat utilizarea Starlink în Ucraina.

Departamentul de Apărare al SUA a declarat luna aceasta că a contractat să furnizeze serviciile Starlink.

Citește și