Andrei Kelin, ambasadorul rus, a spus că armele britanice care au fost trimise în Ucraina pot reprezenta o posibilă țină pentru ruși. Declaraţiile ambasadorului rus au apărut într-un interviu publicat sâmbătă de agenţia de presă de stat rusă TASS, citat de CNN.

Orice livrare de arme este destabilizatoare, în special cele menţionate de Ben Wallace (secretarul britanic al Apărării – n.r.). Aparent, acestea sunt arme noi, destul de precise. Bineînţeles, vor fi ţinte legitime pentru forţele noastre armate, dacă trec graniţa Ucrainei.

Am sentimentul că ideea Londrei despre ceea ce se întâmplă în Ucraina din punct de vedere militar este formată pe baza rapoartelor de bravură ale Ministerului ucrainean al Apărării şi ale conducerii ucrainene, a declarat Kelin, conform Mediafax.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Oficialii din Rusia se plâng de mult timp de livrările legate de armele spre Ucraina din partea SUA şi din partea Marii Britanii. Unele dintre aceste arme, în special cele antitanc, au permis trupelor ucrainene să frâneze avansarea ruşilor. Marea Britanie şi aliaţii săi au convenit să trimită mai mult ajutor militar Ucrainei, pentru a se apăra de invazia rusă, declara ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, citat de Reuters.

Macron: „Linia rămâne aceeași: continuați să furnizați arme defensive și letale Ucrainei”

Linia rămâne aceeași: continuați să furnizați arme defensive și letale Ucrainei”, spune Emmanuel Macron
Șeful statului vorbește după un summit NATO. În unanimitate, Alianța a ales să continue „să furnizeze Ucrainei arme defensive și letale”, a spus Emmanuel Macron.

Președintele Zelenski ne-a spus despre nevoile sale”, a adăugat Emmanuel Macron. Președintele Franței pledează pentru menținerea canalelor de negocieri cu Rusia în vederea detensionării în Ucraina.

Țările G7 au convenit să coordoneze pașii pentru a preveni eludarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse, inclusiv în legătură cu operațiunile Băncii Centrale a Federației Ruse cu aur. Țările G7 vor spori sprijinul pentru Ucraina pentru a se confrunta cu Rusia.