• Ministerul israelian de Externe susține că Hamas merge din ușă în ușă și ucide civili.
  • Rusia: „Susținem înființarea unui stat palestinian.”
  • Titus Corlățean: „Evenimentul a venit după negocierile politice pentru normalizarea relației dintre Israel și Arabia Saudită.”

Armata israeliană a declarat stare de război în urma atacurilor masive asupra Israelului din Fâşia Gaza, iar „Hamas este entitatea conducătoare în Fâşia Gaza, responsabilă pentru acest atac şi va suporta consecinţele şi responsabilitatea pentru aceste evenimente, a declarat ministrul apărării israelian. Șefii Hamas conduc operațiunea din subsolul spitalului Shifa din orașul Gaza.

Titus Corlățean, fost ministru de Externe, spune că: „Este o chestiune surprinzătoare și este o premieră pentru Israel deoarce după ani de conflicte organizația teroristă Hamas a reușit să pătrundă în Israel.”

Titus Corlățean: Evenimentul a venit după negocierile politice pentru normalizarea relației dintre Israel și Arabia Saudită

„Teroriștii au pătruns în secțiile de poliție, într-o unitate militară și au ordonat uciderea civililor israelieni nevinovați pe stradă. Există dreptul la legitimă apărare, confimat de ONU, deci Israelul are dreptul deplin de a retalia și sunt convins că o va face foarte ferm”, a adăugat Titus Corlățean.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

„Acest eveniment a venit la scurt timp după faimoasele acorduri Abraham, încheiate de Israel cu o serie de state arabe precum Emiratele Unite sau Marocul, iar în clipa de față exista un proces, foarte discret, dar care avansa, de negocieri politice pentru normalizarea relației dintre Israel și Arabia Saudită, ceea ce ar fi generat un eveniment cu adevărat istoric care ar fi schimbat paradigma în Orientul Mijlociu”, a adăugat Titus Corlățean.

„Eu cred că o reuniune a consilului de securitate ONU ar trebui să existe deoarce este o chestiune extrem de gravă în Israel, la momentul actual”.

Citește și: