• După aterizare, avionul părăsit pe pista 08L și a oprit pe calea de rulare O pentru a permite echipajelor de urgență să intervină.
  • Pasagerii au fost debarcați de la bordul avionului direct pe calea de rulare.
  • Echipa pirotehnică a SRI implementează procedurile specifice.

UPDATE

SRI: Din punct de vedere pirotehnic, amenințarea nu se confirmă.

UPDATE

SRI transmite că toate persoanele de la bord sunt în afara oricărui pericol: „Aeronava plecase din Istanbul cu destinația Dusseldorf. Amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa), turnul a contactat pilotul (care este suveran pe timpul zborului și poate decide dacă să aterizeze de urgență sau nu. În acest caz a decis să aterizeze de urgență pe Otopeni. Procedura de verificare este în curs, la bord sunt 184 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului. În acest moment, toți pasagerii sunt în afara oricărui pericol”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un Airbus A321neo Pegasus Airlines (TC-RDA) care opera luni după-amiază zborul PC7024 Istanbul (SAW) – Dusseldorf a aterizat de urgență pe aeroportul Henri Coandă” (Otopeni) din București din cauza unei alerte cu bombă.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

După aterizare, avionul părăsit pe pista 08L și a oprit pe calea de rulare O pentru a permite echipajelor de urgență să intervină. Pasagerii au fost debarcați de la bordul avionului direct pe calea de rulare.

Există o amenințare cu privire la o aeronavă care a aterizat în siguranță pe aeroportul „Henri Coandă” din București. Echipa pirotehnică a SRI implementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcați, controlați, duși într-o zona sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior sa fie controlată din punct de vedere pirotehnic și aeronava, a transmis SRI.

Citește și: