• AT&T declară că datele de la 73 de milioane de conturi au fost divulgate pe Dark Web.
  • Compania spune că evenimentul nu a avut un efect material asupra operațiunilor.
  • AT&T este al treilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA.

AT&T Inc. a declarat că datele personale a aproximativ 7,6 milioane de proprietari de conturi curente și a 65,4 milioane de foști clienți au fost divulgate pe Dark Web, potrivit Bloomberg.

Datele – divulgate acum aproximativ două săptămâni – includ informații personale, precum numerele de securitate socială, și par să fie din 2019 sau mai devreme, a declarat compania într-o declarație de sâmbătă.

Sursa datelor este încă în curs de investigare, potrivit AT&T, și nu se știe dacă acestea provin de la companie sau de la un furnizor.

AT&T a declarat că încă nu are dovezi de acces neautorizat la sistemele sale și că scurgerea nu a avut un efect material asupra operațiunilor sale până sâmbătă. AT&T a resetat milioane de parole de conturi ale clienților după scurgere.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Compania comunică proactiv cu cei afectați și va oferi monitorizare de creditare în cont propriu acolo unde este aplicabil”, conform declarației.

AT&T este al treilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, în spatele Verizon Communications Inc. și T-Mobile US Inc., conform datelor compilate de Bloomberg. Compania a experimentat în februarie o întrerupere larg răspândită care a durat ore pentru a fi rezolvată, determinând guvernul federal să pornească o anchetă.

Citește și