• O companie din China va încerca să producă o maşină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene.
  • Spre deosebire de alte prototipuri, AirCar nu decolează şi nu aterizează pe verticală şi are nevoie de o pistă.
  • Alimentată de un motor BMW cu combustibil normal, maşina AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi slovace în 2021.

O companie din China va încerca să producă o maşină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene. Compania a achiziţionat tehnologia folosită într-un zbor din 2021 din Slovacia. Cei implicaţi nu au prezentat detalii despre tranzacţie sau despre scopurile finale ale proiectului.

Tehnologia din spatele unei maşini zburătoare, dezvoltată işi testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, potrivit BBC.

Alimentată de un motor BMW cu combustibil normal, maşina AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi slovace în 2021, folosind piste pentru decolare şi aterizare. În timpul testului, a durat puţin peste două minute pentru a se transforma dintr-o maşină într-un avion.

Recomandări

IRANUL ATACĂ ISRAELUL
INCENDIU PUTERNIC ÎN BUCUREȘTI
CUM A INVENTAT ZUCKERBERG „POKE”?
BILLIE ȘI LANA AU CÂNTAT LA COACHELLA
PREDOIU INTRĂ ÎN CURSA PENTRU COTROCENI
FLYFREE ZBOARĂ CU 16 ELICE

Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, cu sediul central în Cangzhou, a achiziţionat drepturi exclusive de fabricare şi utilizare ale AirCar. Zona în care va fi fabricată maşina zburătoare nu a fost dezvăluită, dar s-a anunţat că firma a construit un aeroport şi şcoală de zbor.

Spre deosebire de alte prototipuri, AirCar nu decolează şi nu aterizează pe verticală şi are nevoie de o pistă. De aceea rămâne de văzut cum vor reuşi chinezii să depăşească obstacolele privind infrastructura, reglementarea şi acceptarea publică a tehnologiei.

Citește și