AT&T: Datele a 73 de milioane de conturi au ajuns pe Dark Web

AT&T Inc. a declarat că datele personale a aproximativ 7,6 milioane de proprietari de conturi curente și a 65,4 milioane de foști clienți au fost divulgate pe Dark Web, potrivit Bloomberg.

Datele – divulgate acum aproximativ două săptămâni – includ informații personale, precum numerele de securitate socială, și par să fie din 2019 sau mai devreme, a declarat compania într-o declarație de sâmbătă.

Sursa datelor este încă în curs de investigare, potrivit AT&T, și nu se știe dacă acestea provin de la companie sau de la un furnizor.

AT&T a declarat că încă nu are dovezi de acces neautorizat la sistemele sale și că scurgerea nu a avut un efect material asupra operațiunilor sale până sâmbătă. AT&T a resetat milioane de parole de conturi ale clienților după scurgere.

„Compania comunică proactiv cu cei afectați și va oferi monitorizare de creditare în cont propriu acolo unde este aplicabil”, conform declarației.

AT&T este al treilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, în spatele Verizon Communications Inc. și T-Mobile US Inc., conform datelor compilate de Bloomberg. Compania a experimentat în februarie o întrerupere larg răspândită care a durat ore pentru a fi rezolvată, determinând guvernul federal să pornească o anchetă.

Citește și

Exit mobile version