• Au fost descoperite fosilele unui dinozaur gigantic.
  • Cercetătorii cred că ar fi aparținut cele mai mari creaturi care ar fi existat vreodată pe Pământ.
  • Fosilele au fost găsite de paleontologi în nord-vestul Argentinei.

Oamenii de știință din Argentina au descoperit fosile masive, vechi de 98 de milioane de ani, ale unui dinozaur gigantic despre care se crede că a fost una dintre cele mai mari creaturi care ar fi existat vreodată pe Pământ, notează France24.

Fosilele au fost găsite de paleontologi în nord-vestul Argentinei, mai exact în Patagonia, acestea fiind ascunse în depozite sedimentare groase, pe care cercetărorii le-au denumit „Formația Candeleros.”

Cel mai mare dinozaur descoperit vreodată

Sauropodul era un dinozaur cu gât lung, cu coada lungă, care se hrănea în general cu plante și se consideră că a fost cea mai mare creatură terestră care a trăit vreodată și ar depăși dimensiunea unui Patagotitan.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Patagotitan mayorum, tot din Argentina, cântărea aproximativ 70 de tone și avea o lungime de 40 de metri sau aproximativ patru autobuze școlare.

Alejandro Otero de la Museo de La Plata din Argentina lucrează la căutarea noului dinozaur, din care a putut descoperi până acum doar două duzini de vertebre și bucăți de os pelvin.

El a publicat o lucrare despre dinozaurul neidentificat pentru revista științifică Cretaceous Research, potrivit declarației universității.

Căutarea mai multor părți ale corpului, îngropate adânc în stâncă, continuă. Pentru oamenii de știință, adevăratele provocări vin odată cu descoperirea oaselor mai mari de femur sau humerus, care sunt utile în estimarea masei corpului unei creaturi dispărute de mult.

Locul în care a fost descoperit

Fosilele masive au fost descoperite în 2012 în valea râului Neuquen, dar lucrările de excavare au început abia în 2015, potrivit paleontologului Jose Luis Carballido de la Museo Egidio Feruglio.

Avem mai mult de jumătate din coadă și o mulțime de oase de șold”, a spus Carballido, care a lucrat și la clasificarea unui Patagotitan în urmă cu câțiva ani. 

Evident că se află încă în stâncă, așa că ne mai așteaptă câțiva ani de săpături.”, a mai spus acesta.