Alianţa pentru Uniunea Românilor (AUR) dă vina pe majoritatea parlamentară, care a validat, miercuri, mandatul de deputat al lui Francisc Tobă, deşi anterior Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor aprobase solicitarea Alianţei de invalidare.

AUR acuză o „monstruoasă înţelegere” din interiorul coaliţiei de guvernare, care a dus, miercuri, la validarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

Ignorând deliberat cererile formulate de AUR în mod repetat, dar şi semnalele din spaţiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluţiei Române şi procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României. Încă de acum o săptămână, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă”, transmite AUR într-un comunicat de presă.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

AUR l-a exclus pe Francisc Tobă din partid, acesta fiind acuzat de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din timpul Revoluţiei din decembrie 1989.

Potrivit celor din AUR, Tobă nu a clarificat situaţia nici în partid, nici în faţa opiniei publice.

De asemenea, deputaţii AUR spun că nu au dat girul unei validări pe care au contestat-o permanent în ultimele săptămâni.

Francisc Tobă a candidat pentru un mandat de deputat pe lista AUR.