• Austria este de acord cu intrarea României în spațiul Schengen, însă doar cu ridicarea granițelor aeriene.
  • Anunțul a fost făcut de premierul României, Marcel Ciolacu, sâmbătă.
  • Analist politic: Este un pas mic, dar important

Austria este de acord cu intrarea României în spațiul Schengen, însă doar cu ridicarea granițelor aeriene. Anunțul a fost făcut de premierul României, Marcel Ciolacu, sâmbătă. „Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen”, a scris premierul.

Miroslav Tașcu Stavre, analist politic, spune că eforturile diplomatice ale autorităților române, împreună cu presiunile de diverse naturi asupra guvernului austriac, au făcut ca în final să avem totuși găsirea unei soluții.

Miroslav Tașcu Stavre: „Dacă lucrurile acestea se materializează, înseamnă că cetățenii români, odată intrați în spațiul Schengen, noi fiind partea spațiului Schengen aerian, nu vor mai fi supuși controalelor la frontieră în aeroporturile din Uniunea Europeană.”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

„Rămânând în continuare o graniță terestră pe frontiera de intrare în Uniunea Europeană, respectiv la granița cu Bulgaria, nu vom mai avea între România și Bulgaria, cel mai probabil control, la frontieră. Lucrul acesta e un pas mic, dar un pas important așteptat de România, de cetățenii români, care sigur că se bucură de libertatea de circulație în Uniunea Europeană”, explică Miroslav Tașcu Stavre.

Citește și