• Austria este de acord cu intrarea României în spațiul Schengen, însă doar cu ridicarea granițelor aeriene.
  • Anunțul a fost făcut de premierul României, Marcel Ciolacu, sâmbătă.
  • Analist politic: Este un pas mic, dar important

Austria este de acord cu intrarea României în spațiul Schengen, însă doar cu ridicarea granițelor aeriene. Anunțul a fost făcut de premierul României, Marcel Ciolacu, sâmbătă. „Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen”, a scris premierul.

Miroslav Tașcu Stavre, analist politic, spune că eforturile diplomatice ale autorităților române, împreună cu presiunile de diverse naturi asupra guvernului austriac, au făcut ca în final să avem totuși găsirea unei soluții.

Miroslav Tașcu Stavre: „Dacă lucrurile acestea se materializează, înseamnă că cetățenii români, odată intrați în spațiul Schengen, noi fiind partea spațiului Schengen aerian, nu vor mai fi supuși controalelor la frontieră în aeroporturile din Uniunea Europeană.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Rămânând în continuare o graniță terestră pe frontiera de intrare în Uniunea Europeană, respectiv la granița cu Bulgaria, nu vom mai avea între România și Bulgaria, cel mai probabil control, la frontieră. Lucrul acesta e un pas mic, dar un pas important așteptat de România, de cetățenii români, care sigur că se bucură de libertatea de circulație în Uniunea Europeană”, explică Miroslav Tașcu Stavre.

Citește și