- Jandarmeria a dat amenzi de 125.000 de lei protestatarilor de la metrou
- Protestatarii nu respectau măsurile de distanțare socială
- Sindicatul de la metrou susține că au fost făcute restructurări
Greva de la metrou a blocat toată circulația, chiar și poliția a ajuns mai greu la fața locului, în timp ce 2.000 de angajați ai Metrorex protestau în subteran.
„Scopul nostru nu este să amendăm, înțelegem situația, și nouă ne-a fost greu să ajungem la locul de muncă și noi folosim metroul. Le atragem atenția și persoanelor din interior care protestează să respecte normele în vigoare, o parte dintre ei au fost identificati și sancționați, în situația în care nu vor respecta condițiile prevăzute de lege vor suporta consecițele”, a spus Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.
Ocupați să-și strige nemulțumirile, protestatarii adunați în subteran n-au mai păstrat distanța. Sindicaliștii se plâng că la metrou au început deja tăierile de salarii și restructurările.
„47 de mecanici au fost concediați după care s-a revenit și se pare că au fost reangajați. Doar o parte din ei au mai acceptat acest lucru. Se fac disponibilizări de personal la toate secțile de metrou. S-a solicitat reducerea salariilor cu 25%”, a spus un sindicalist.
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a depus plângere la DNA, încă una la DIICOT și alta la Parchet împotriva celor care au blocat circulația metroului. Pierderile zilei de astăzi se ridică la câteva milioane de lei, spune el.
„Vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în fața mafiei. Pentru că despre asta este vorba, despre o grupare care se comportă mafiot și atunci când interesele îi sunt atinse recurge la șantaj. Și spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani, nu mai merge!”, a spus Cătălin Drulă.
Până la această oră, jandarmii au dat 23 de amenzi în valoare totală de 125.000 de lei.