Autoritățile din Hong Kong impun purtarea unei brățări pentru a se asigura că bolnavii de COVID stau în casă

brățară COVID

brățară COVID

Hong Kong va introduce în această săptămână un sistem de supraveghere pe bază de brățări pentru a monitoriza mișcările persoanelor infectate cu COVID care trebuie să rămână izolate la domiciliu, a anunțat astăzi presa locală.

Planul, prezentat luni de noul secretar pentru sănătate al fostei colonii britanice, Lo Chung-mau, va impune pacienților care primesc permisiunea de a fi izolați la domiciliu și nu în centre de carantină guvernamentale să poarte o brățară electronică care le va monitoriza mișcările, potrivit ziarului local South China Morning Post.

Suntem cu toții de acord că cei care au COVID nu ar trebui să iasă și să facă rău restului populației, a spus Lo.

Experții ridică semne de întrebare cu privire la caracterul adecvat al acestor dispozitive: Cum vor putea bătrânii care nu pot ieși din casă să cumpere suficientă hrană pentru mai multe zile? Ce se va întâmpla atunci când capii de familie nu vor putea merge la serviciu, dacă locul de muncă nu le permite să lucreze de acasă?, se întreabă doctorul Joseph Tsang, de la Asociația medicală din Hong Kong.

Brățara va colecta informații despre locația purtătorului prin Bluetooth, rețele wireless sau semnale GPS. Cu toate acestea, există incertitudini cu privire la acuratețea brățărilor: Sunt ele suficient de eficiente pentru a detecta dacă cineva părăsește apartamentul de la etajul 16 pentru a coborî la etajul trei?, s-a întrebat Tsang, care a avertizat că unii pacienți ar putea pur și simplu să le scoată și să le agațe acasă” înainte de a ieși.

Sistemul de culori

Nu este prima dată când autoritățile din Hong Kong recurg la acest tip de strategie pentru a monitoriza mișcările grupurilor de persoane aflate în pericol: în 2020, pasagerii care ajungeau în orașul semiautonom au primit o brățară cu un cod QR pe care trebuiau să îl scaneze, un dispozitiv care a evoluat în ultimii doi ani către brățări capabile să înregistreze mișcările. De la recenta sa numire, la 1 iulie, Lo și-a anunțat, de asemenea, intenția de a introduce un sistem de coduri de culori pentru a identifica riscul pe care îl prezintă o persoană care intră în locuri publice.

Utilizatorii cu coduri galbene și roșii vor avea interdicție de acces în locurile publice clasificate ca fiind de risc ridicat, deși experții citați de presa locală indică slăbiciuni ale sistemului: Oamenii ar putea folosi codul unui prieten pentru a ocoli controlul, avertizează ei.

De la începutul pandemiei, în Hong Kong au fost raportate 342.359 de cazuri de COVID-19 și 9.419 decese.

Exit mobile version