• Prima bucată din Autostrada de Centură A0 ar putea fi deschisă în noiembrie.
  • În august 80% din lucrările celor 9,5 km dintre DN1 și Autostrada A3 erau finalizate.
  • Lucrările sectorului de sud sunt la 53,45%. Sunt slabe șanse să mai inaugurăm ceva în 2023.

Transporturile „mai bifează un eșec rușinos”, spune Pro Infrastructura. Prima bucată din Autostrada A0, cei 9,5 kilometri din lotul 2 sectorul de nord, vor fi gata abia în noiembrie.

Rămân aproape 10 km nefolosiți pentru că, cel puțin pe o parte, autoritățile de la drumuri nu s-au mobilizat aproape deloc pentru a amenaja o descărcare de trafic temporară.

„Ar trebui să inaugurăm cei 9.5km de autostradă în noiembrie, ar trebui să ne mai mutăm un pic mai departe, în decembrie. Din fericire, putem să spunem că avem o inaugurare înainte de termen, care este, contractual, în ianuarie”, spune Ionuț Ciurea, director al Asociației Pro Infrastructura.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Avansul lucrărilor pe cele două tronsoane, 1 și 2, nu a crescut considerabil în ultima perioadă, iar Asociația Pro Infrastructura avertiza că șansele ca cele două loturi ale autostrăzii să fie puse în funcțiune în totalitate până la sfârșitul anului sunt din ce în ce mai mici.

Autostrada de Centură a Capitalei A0 măsoară circa 100 de kilometri, iar partea de Sud are 52 de kilometri împărțiți în trei loturi, de la intersecția cu Autostrada „Soarelui” A2 și până la A1 spre Pitești.

 „Deși, în continuare, avem promisiune de descărcare provizorie, care să activeze toți cei 32 de kilometri, e greu să credem că o să mai facă în timpul rămas anul acesta descărcarea provizorie, ca să circulăm pe toți 32 de km, deci probabil că o să rămână doar 15 deschiși”, mai spune Ionuț Ciurea.

Citește și: