• Javier Milei a susținut un discurs la Forumul de la Davos.
  • Milei a avertizat liderii lumii despre pericolul socialismului.
  • Milei a acuzat „feminismul radical” și „agenda climatică”.

Președintele argentinian, Javier Milei, a impresionat la Davos. Le-a spus direct liderilor lumii occidentale că au abandonat valorile Occidentului. Le-a atras atenția asupra viziunii colectiviste, a feminismului radical și asupra unei agende greșite care vizează mediul.

E prima ieșire din țară a proaspătului președinte de la învestitură. În scurt timp, Milei a devenit recunoscut pentru ideile sale radicale despre economie. Printre ele, dolarizarea și dereglementarea economiei sau renunțarea la legăturile cu țările din grupul BRICS, printre care și vecina, Brazilia. Idei confirmate într-o oarecare măsură de Fondul Monetar Internațional, care a aprobat o primă tranșă dintr-un împrumut de 43 de miliarde de dolari Argentinei.

„Sunt astăzi aici ca să vă spun că Occidentul este în pericol. Este în pericol pentru că cei care ar trebui să apere valorile occidentale sunt influențați de o viziune globală care conduce inexorabil la socialism și, în consecință, la sărăcie. Principalii lideri ai lumii occidentale, au abandonat modelul libertății pentru o versiune pe care o numim colectivism. Prima dintre aceste noi bătălii este lupta ridicolă și nenaturală dintre bărbat și femeie. Agenda feminismului radical a dus la intervenții majore ale statului, care obstrucționează procesele economice, le dă de lucru birocraților, care nu aduc nimic societății, fie că e vorba de un minister al femeilor sau organisme internaționale dedicate promovării acestei agende”, a declarat președintele argentinian, Javier Milei, la Davos.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Trebuie să le dea oamenilor un sentiment de apartenență la niște valori. Sigur că valorile Europei, aduse de creștinism, ele trebuie apărate. Fără îndoială, darr eu dacă aș fi argentinian și aș fi în America de Sud, aș fi îngrijorat de soarta Argentinei. Președintele recent ales al Argentinei trebuie să demonstreze și să facă din Argentina un spațiu în care să locuiască previzibil”, a declarat Ionuț Vulpescu, parlamentar PSD, la Aleph News.

Citește și