• Fântâna în care se afla băiatul avea o adâncime de peste 30 de metri sub pământ.
  • Salvatorii au săpat vertical la o adâncime de peste 90 de metri în timpul nopții pentru a ajunge la el.
  • Regele Marocului a făcut anunțul că băiatul a murit.

Salvatorii din nordul Marocului au săpat non-stop pentru a-l salva pe băiat. În vârstă de cinci ani, acesta a petrecut patru zile blocat într-o fântână adâncă de 32 de metri. Regele Marocului a făcut anunțul că băiatul a murit.

Imagini de la locul faptei, în nordul țării, au arătat muncitorii ieșind dintr-un tunel – săpat special pentru salvare – cu copilul, Rayan Awram, sâmbătă seara. Un reporter de la Associated Press, aflat la fața locului, l-a văzut pe acesta înfășurat într-o pătură galbenă în satul său Ighara.

Părinții săi au fost duși la o ambulanță înainte ca el să iasă la suprafață. Într-o declarație, regele Mohammed al VI-lea și-a exprimat condoleanțele față de părinții băiatului.

Recomandări

UNDE MERGI CU COPILUL DE ZIUA LUI?
MOSCOVA AVERTIZEAZĂ EUROPA
ORI MERG TOȚI, ORI NICIUNUL
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL DONALD TRUMP?
TRUMP VORBEȘTE DUPĂ ACUZARE
UNDE PLECI ÎN VACANȚĂ?

Doi oficiali guvernamentali au declarat că Rayan a murit înainte ca salvatorii să ajungă la el. Salvatorii au săpat non-stop de când Rayan a căzut în fântână, marți seara. Echipele de căutare au folosit cinci buldozere pentru a săpa o groapă verticală paralelă cu cea în care se afla el, înainte de a se deplasa pe orizontală pentru a ajunge la el.

Eforturile au fost întrerupte temporar vineri din cauza temerilor că solul din jurul puțului s-ar putea prăbuși. Pe rețelele de socializare, mii de oameni și-au exprimat compasiunea, hashtagul #SaveRayan fiind în trend pe Twitter timp de ore întregi în întreaga țară.

Mama sa, Wassima Kharchich, a declarat anterior presei locale: „Mă rog și îl implor pe Dumnezeu ca el să iasă viu și în siguranță din puț. Te rog, Doamne, ușurează-mi durerea mea și a lui, în acea groapă de praf”.