- Guvernatorul Băncii Angliei a declarat că guvernul Marii Britanii a fost aproape de insolvență, la începutul pandemiei
- Banca centrală a pompat aproximativ 200 de miliarde de lire sterline, prin cumpărare de titluri de stat
- Guvernul britanic a anunțat că intenționează să strângă 225 de miliarde de lire sterline din vânzarea de bonduri pe piețele internaționale, pentru a putea acoperi cheltuielile făcute în timpul perioadei de restricții.
Guvernatorul Andrew Bailey a recunoscut că prăbușirea piețelor financiare, de la începutul pandemiei, a lăsat guvernul fără bani, fiind aproape de insolvență, informează Sky News.
Advertisment
Deși s-ar fi putut apela la împrumuturi pe termen scurt, Banca Angliei a preferat să pompeze 200 de miliarde de lire sterline (electronic) în piață, pentru a evita creșterea dobânzilor.
De altfel, în aprilie, guvernul britanic a anunțat că intenționează să strângă 225 de miliarde de lire sterline din vânzarea de bonduri pe piețele internaționale, pentru a putea acoperi cheltuielile făcute în timpul perioadei de restricții.
Recomandări
Fost șef al Consiliului fiscal, Andrew Bailey a fost numit la conducerea Bank of England pe 16 martie, chiar în deputul pandemiei și a avertizat imediat în legătură cu ieșirile masive de bani de pe piețele financiare. Marea Britanie a mai experimentat o situație similară în timpul crizei din 2008, când nu a reușit să-și finanțeze cheltuielile prin emisiuni de titluri de stat.
Bailey a avertizat anterior despre „dislocări destul de mari” pe piețele financiare în primele sale zile în funcția de guvernator al Băncii, după înlocuirea lui Mark Carney la 16 martie.
- Ucraina s-a confruntat pentru prima dată cu trupele nord-coreene. Ministru: „Ne așteptăm la mai multe”
- Olaf Scholz a reafirmat dorinţa Germaniei de a găzdui Jocurile Olimpice din 2040
- Rusia nu recunoaște realegerea Președintelui Maia Sandu. Peskov: „Moldova nu a votat pentru ea”
- Opt state americane oferă votul prin poștă automat pentru toți alegătorii. Prima zi de vot anticipat din Georgia „a doborât recorduri”
- Tinerii din Gen Z sunt afectați de situația economică a țării. Sociolog: „Ei devin mai motivați să lupte pentru ce își doresc”
Partenerii noștri