• Guvernatorul Băncii Angliei a declarat că guvernul Marii Britanii a fost aproape de insolvență, la începutul pandemiei
  • Banca centrală a pompat aproximativ 200 de miliarde de lire sterline, prin cumpărare de titluri de stat
  • Guvernul britanic a anunțat că intenționează să strângă 225 de miliarde de lire sterline din vânzarea de bonduri pe piețele internaționale, pentru a putea acoperi cheltuielile făcute în timpul perioadei de restricții.

Guvernatorul Andrew Bailey a recunoscut că prăbușirea piețelor financiare, de la începutul pandemiei, a lăsat guvernul fără bani, fiind aproape de insolvență, informează Sky News.

Deși s-ar fi putut apela la împrumuturi pe termen scurt, Banca Angliei a preferat să pompeze 200 de miliarde de lire sterline (electronic) în piață, pentru a evita creșterea dobânzilor.

De altfel, în aprilie, guvernul britanic a anunțat că intenționează să strângă 225 de miliarde de lire sterline din vânzarea de bonduri pe piețele internaționale, pentru a putea acoperi cheltuielile făcute în timpul perioadei de restricții.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
CE VA FACE TRUMP?
FBI AVERTIZEAZĂ
HAMAS NU VREA PACE

Fost șef al Consiliului fiscal, Andrew Bailey a fost numit la conducerea Bank of England pe 16 martie, chiar în deputul pandemiei și a avertizat imediat în legătură cu ieșirile masive de bani de pe piețele financiare. Marea Britanie a mai experimentat o situație similară în timpul crizei din 2008, când nu a reușit să-și finanțeze cheltuielile prin emisiuni de titluri de stat.

Bailey a avertizat anterior despre „dislocări destul de mari” pe piețele financiare în primele sale zile în funcția de guvernator al Băncii, după înlocuirea lui Mark Carney la 16 martie.