• Ofițeri din cadrul Serviciului Secret al SUA au stins flăcările înainte ca bărbatul să fie transportat la spital cu răni critice.
  • Bărbatul era un aviator în serviciu activ.
  • O unitate de geniști a fost trimisă la fața locului din cauza preocupărilor legate de un vehicul suspect care ar fi putut avea legătură cu individul.

UPDATE

Membrul serviciului militar american care și-a dat foc, într-un aparent act de protest împotriva războiului din Gaza, în fața Ambasadei Israelului la Washington, duminică după-amiază, a murit. El a fost identificat de unele instituții de presă și pe rețelele de socializare drept Aaron Bushnell.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un bărbat și-a dat foc în fața ambasadei israeliene din Washington DC, anunță serviciile de urgență americane. Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei locale 13:00, scrie BBC.

Ofițeri din cadrul Serviciului Secret al SUA au stins flăcările înainte ca bărbatul să fie transportat la spital cu răni critice, care îi pun viața în pericol, a anunțat departamentul de pompieri al orașului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

O purtătoare de cuvânt a Forțelor Aeriene americane a precizat că bărbatul era un aviator în serviciu activ. Departamentul de poliție din Washington investighează în prezent alături de Secret Service și de alte autorități relevante.

Într-o declarație, poliția din capitala SUA a precizat că incidentul s-a petrecut la blocul 3500 din International Drive, NW, în jurul orei 13:00″ și că ofițerii au fost trimiși să asiste Serviciul Secret al Statelor Unite după ce un individ și-a dat foc în fața unei ambasade din blocul respectiv”.

O unitate de geniști a fost trimisă la fața locului din cauza preocupărilor legate de un vehicul suspect care ar fi putut avea legătură cu individul. Aceasta a fost declarată ulterior sigură după ce nu au fost găsite materiale periculoase.

Niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit în acest incident, a declarat o purtătoare de cuvânt a ambasadei pentru New York Times. Într-o declarație, Ministerul israelian de Externe a precizat că bărbatul nu era cunoscut de personalul ambasadei.

Nu este pentru prima dată când cineva se autoimunizează în fața unei misiuni diplomatice israeliene din SUA. În decembrie, un protestatar și-a dat foc în fața consulatului israelian din statul american Georgia.

Poliția a declarat că demonstrantul a folosit benzină, iar cu acea ocazie a fost găsit la fața locului un steag palestinian.

Citește și