• Făcând apel la israelieni, el i-a îndemnat „să nu-i uite nicio clipă” pe cei care au fost uciși în atacurile Hamas.
  • „Toți militanții Hamas sunt condamnați”, spune premierul israelian.
  • „Lucrăm pentru a asigura cele mai bune condiții optime pentru următoarele operațiuni.”

În Tel Aviv, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu dă o declarație. El spune că țara „se pregătește” pentru o invazie terestră, iar trupele au „eliminat deja mii de teroriști”.

„Toți militanții Hamas sunt condamnați”, spune el, adăugând că oamenii lucrează „non-stop”. El a refuzat însă să detalieze „considerațiile” ofensivei de la sol, spunând că acestea nu sunt cunoscute de public și că așa „ar trebui să fie”.

„Vreau să fie foarte clar, momentul operațiunii armatei israeliene este stabilit în unanimitate de cabinetul care conduce războiul împreună cu șeful Statului Major”, spune el. „Lucrăm pentru a asigura cele mai bune condiții optime pentru următoarele operațiuni.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Făcând apel la israelieni, el i-a îndemnat „să nu-i uite nicio clipă” pe cei care au fost uciși în atacurile Hamas.

„Este ca și cum ne-am împinge mii de săgeți în inima noastră care sângerează”, spune el, adăugând că va fi o zi națională de doliu rezervată pentru a aminti victimele.

De asemenea, el continuă să îndemne oamenii să evacueze în sudul Gazei și spune că țara îi ajută pe cetățeni „să obțină propriile arme personale într-un mod controlat”.

Citește și: