• Netanyahu: „Israelul va rămâne în Gaza până când o forță internațională va prelua administrarea”.
  • Netanyahu: „Războiul se va termina imediat dacă Hamas ar depune armele și ar elibera ostaticii”.
  • Netanyahu: „Hamas are 500 km tuneluri, mai lungi decât metroul din Paris”.
  • Netanyahu a precizat că vrea să elibereze toți ostaticii.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat într-un interviu pentru o televiziune franceză, difuzat joi seara, că Israelul ar fi bucuros dacă o forță internațională ar administra după război Fâșia Gaza, dar până se va întâmpla acest lucru, Armata Israelului va rămâne în Gaza pentru a asigura securitatea și pentru a împiedica renașterea Hamas. Netanyahu a mai precizat că războiul s-ar termina imediat dacă teroriștii ar depune armele și ar elibera ostaticii.

Netanyahu se confruntă cu o mare presiune, atât internă, cât și internațională, însă a fost foarte clar că nu va renunța la obiectivele acestui război, și anume, eliminarea totală a Hamas și eliberarea ostaticilor. Premierul Israelului a precizat că armata sa va rămâne în Gaza. În acest moment, nu este nicio forță internațională care să administreze Fâșia Gaza, așa cum a cerut Netanyahu.

Într-un interviu acordat canalului francez LCI, premierul Benjamin Netanyahu a respins ca „calomnie antisemită” acuzațiile potrivit cărora Israelul ar fi țintit în mod deliberat și ar fi înfometat civilii din Gaza.

Recomandări

ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA SUSȚINĂTORI
CE REGULI RESPECȚI LA WIMBLEDON
RUSSELL CÂȘTIGĂ ÎN AUSTRIA
RISC DE INCENDII ÎN GRECIA ȘI TURCIA
ELEVII ROMÂNI ÎNVAȚĂ ÎN CLĂDIRI CU RISC SEISMIC
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MACRON?

Netanyahu, care a vorbit adesea cu presa străină în timpul războiului, dar a evitat în mare parte interviurile cu instituții israeliene, a declarat că raportul dintre militanți și civili uciși până acum în ofensiva israeliană a fost „cea mai mică rată pe care am văzut-o într-un război urban”. Sute de manifestanți s-au adunat joi târziu în fața birourilor postului privat de televiziune TF1, compania-mamă a LCI, în suburbiile vestice ale Parisului, pentru a protesta împotriva emisiunii.

Purtând eșarfe keffiyeh albe și negre și fluturând steaguri palestiniene, protestatarii au scandat: „Gaza, Parisul este cu tine”.

Citește și