• Poliția din Berlin a primit o sesizare despre prezența unei feline de mari dimensiuni, la miezul nopții.
  • Locuitorii din sudul Berlinului au fost alertați pe telefoanele mobile, sunt sfătuiți să evite activitățile în aer liber.
  • Poliția folosește elicoptere, drone și camere cu termoviziune, dar nu reușit să repereze animalul.

Berlinul este în alertă. Poliția nu reușește să găsească o leoaică, văzută dimineață în sudul orașului. Potrivit Taggeschau sunt folosite elicopeter și drone pentru ca animalul sălbatic să fie reperat.

Locuitorii din Brandenburg au primit mesaje de alertă pe telefoanele mobile. Sunt sfătuiți să fie vigilenți și să nu își lase animalele de companie nesupravegheate afară. De asemenea, nu ar trebui să alerge sau să iasă cu bicicletele. Copiii care sunt la grădiniță nu sunt lăsați să iasă afară, scrie Tagesschau.

Poliția a fost alertată în cursul nopții. ”Cam la miezul nopții, am primit un mesaj pe care nu ne imaginam că-l vom primi. Doi trecători au văzut două animale fugărindu-se. Unul era un porc mistreț, cel de-al doilea era o felină mare, o leoaică. Cei doi au filmat cu telefoanele și poliștiști cu experineță au confirmat că este probabil o leoiacă”, a spus Daniel Keip, purtător de cuvânt al poliției.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

La căutare sunt folosite elicoptere și camere cu termoviziune. Participă și mai mulți veternari și doi vânători. Prima opțiune este să fie adormit, dar dacă va fi violent, nu este exclusă uciderea lui. Animalul se plimbă liber în zona de sud a Berlinului, în Teltow, Stahnsdorf și Kleinmachnow.

La prânz, poliția credea că leioaica doarme într-o pădure de lângă oraș. Nu se știe de unde provine, nicio grădină zoologică nu a raporta dispariția vreunui animal și nu sunt informații că locuitorii zonei ar fi avut animalul sălbatic. Nu s-au găsit nici urme ale mistrețului care s-ar fi luptat cu leoaica.

Citește și: