• Germania a programat semnarea unui acord cu Intel, iar la ceremonie vor fi prezenți atât cancelarul Olaf Scholz, cât și CEO-ul Intel.
  • Intel a cerut subvenții în valoare de 10 miliarde de euro din Germania, unde costul energiei și al forței de muncă este mare.
  • „Am pierdut această industrie în fața Asiei, trebuie să fim competitivi dacă o vom aduce înapoi”, a spus el.

Se așteaptă ca guvernul german și Intel (INTC.O) să încheie un acord cu privire la fabrica planificată a producătorului american de cipuri din Dresda, limitând luni de discuții cu privire la subvențiile necesare pentru proiectul despre care CEO-ul său a spus că va a costat zeci de miliarde de dolari, scrie Reuters.

Germania a programat semnarea unui acord cu Intel, iar la ceremonie vor fi prezenți atât cancelarul Olaf Scholz, cât și CEO-ul Intel, Pat Gelsinger, a anunțat cancelaria într-un comunicat.

Acordul vine într-un moment în care Statele Unite și Europa încearcă ambele să atragă mari jucători industriali printr-un amestec de subvenții de stat și legislație favorabilă, Berlinul fiind îngrijorat de pierderea atractivității ca loc de investiție.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

De asemenea, Berlinul discută în prezent cu TSMC din Taiwan și producătorul suedez de baterii pentru vehicule electrice Northvolt despre înființarea producției în Germania, după ce a convins deja Tesla să construiască acolo prima sa gigafabrică europeană.

Intel a cerut subvenții în valoare de 10 miliarde de euro din Germania, unde costul energiei și al forței de muncă este mare.

Producătorul de cipuri din SUA a anunțat anul trecut planuri de a construi un mare complex de cipuri în Germania, împreună cu facilități în Irlanda și Franța, deoarece încearcă să beneficieze de regulile de finanțare și subvenții ușurate ale Comisiei Europene, pe măsură ce UE încearcă să-și reducă dependența de SUA și Asia. livra.

Sub Gelsinger, Intel a investit miliarde în construirea de fabrici pe trei continente pentru a-și restabili dominația în fabricarea de cipuri și a concura mai bine cu rivalii AMD (AMD.O), Nvidia (NVDA.O) și Samsung (005930.KS).

Gelsinger a declarat vineri pentru Reuters că diferența dintre ceea ce a oferit Germania și ceea ce avea nevoie Intel este prea mare, dar se aștepta să ajungă la un acord, adăugând că cererea sa trebuie să fie competitivă la prețuri.

„Am pierdut această industrie în fața Asiei, trebuie să fim competitivi dacă o vom aduce înapoi”, a spus el, adăugând că investiția totală pentru site ar fi „de zeci de miliarde de dolari”. Guvernul german nu a confirmat câtă finanțare de la stat va primi compania pentru proiectul din orașul central german Magdeburg.

Cotidianul de afaceri Handelsblatt a raportat săptămâna trecută că compania americană va primi 9,9 miliarde de euro, în creștere față de 6,8 miliarde promise anterior. Guvernul lui Scholz investește miliarde de euro în subvenții pentru a atrage companiile de tehnologie în Germania. Acest lucru vine într-un moment de alarmă crescândă cu privire la fragilitatea lanțului de aprovizionare și dependența de Coreea de Sud și Taiwan pentru chipsuri.

Citește și:

Ședințele publice la care participă jurnaliștii ar putea fi înlocuite de „reporteri artificiali”. Cine sunt „Maria” și „Paul”, variantele A.I.

Mike Pence spune că procesul lui Trump trimite lumii un „mesaj oribil” despre SUA: ,,Oricine se pune înaintea Constituției n-ar trebui să fie președinte”

„Cititorii pe buze” au decodat șușotelile celebrităților. Ce și-au spus Jennifer Lopez și Ben Affleck la Premiile Grammy 2023