• Mike Pence a declarat într-un interviu difuzat duminică că procesul fostului președinte Donald Trump transmite lumii un ,,mesaj oribil” despre țară.
  • ,,Nu știu de ce unii dintre concurenții mei în alegerile primare republicane presupun că președintele va fi găsit vinovat” , a spus Pence într-un interviu acordat NBC News.
  • Menționând că Departamentul de Justiție ar trebui să trateze pe toată lumea în mod egal, Pence a refuzat să răspundă dacă l-ar grația pe Trump dacă ar fi ales președinte în 2024.

Fostul vicepreședinte american Mike Pence, care candidează la alegerile prezidențiale din 2024, a declarat într-un interviu difuzat duminică că procesul fostului președinte Donald Trump transmite lumii un ,,mesaj oribil” despre țară, scrie agenția Anadolu.

Pence a răspuns la întrebările din cadrul emisiunii ,,Meet the Press” de la NBC News despre acest caz, în care Trump a fost acuzat că a deținut documente de stat clasificate la reședința sa.

Spunând că judecarea unui fost președinte american de către actuala administrație trimite un ,,mesaj oribil” lumii despre SUA, el a susținut că inculparea lui Trump ,,nu a făcut decât să divizeze și mai mult politica noastră” .

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

L-ar grația Pence pe Trump dacă ar fi ales președinte în 2024?

Pence a spus că, deși acuzațiile împotriva lui Trump sunt ,,grave„, instituțiile relevante nu au adoptat aceeași poziție în ceea ce privește documentele clasificate găsite la domiciliul și biroul președintelui Joe Biden și acuzațiile împotriva fiului său Hunter.

Menționând că Departamentul de Justiție ar trebui să trateze pe toată lumea în mod egal, Pence a refuzat să răspundă dacă l-ar grația pe Trump dacă ar fi ales președinte în 2024.

,,Nu știu de ce unii dintre concurenții mei în alegerile primare republicane presupun că președintele va fi găsit vinovat” , a spus el.

Pence, care s-a înstrăinat de Trump din cauza acuzațiilor de fraudă la alegerile prezidențiale din 2020 și din cauza atacului din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA, a declarat în trecut că speră ca Trump să vadă că este ,,indus în eroare de echipa sa juridică” în ceea ce privește alegerile din 2020.

,,Oricine care se pune pe sine înaintea Constituției nu ar trebui să fie președinte” , a spus Pence.

Citește și

Românii nu mai țin banii la saltea, ci în bancă. BNR: Aproape 21 de milioane de carduri erau active în România la finalul anului 2022

Alexandru Rafila: „Nu există niciun pericol de holeră, iar eu sfătuiesc toţi românii să meargă la mare”

Tesla oferă supraalimentare gratuită pentru clienții care cumpără înainte de 30 iunie. Care sunt modelele ce beneficiază de ofertă