• Mike Pence pare să-și fi schimbat brusc părerea cu privire la modul în care Donald Trump a gestionat documentele clasificate.
  • „După ce am citit rechizitoriul, acestea sunt acuzații foarte grave”, a declarat marți Pence în fața redacției Wall Street Journal.
  • Pence a adăugat că este îngrijorat de riscurile la adresa vieții membrilor serviciilor americane atunci când informațiile secrete nu sunt gestionate corect.

Mike Pence pare să-și fi schimbat brusc părerea cu privire la modul în care Donald Trump a gestionat documentele clasificate, scrie The Independent.

După ce săptămâna trecută a susținut că înaintarea de acuzații penale federale împotriva fostului președinte ar trimite un „mesaj teribil lumii”, fostul vicepreședinte a declarat acum că „nu poate apăra” presupusele acțiuni ale fostului său șef prezentate în actul de acuzare.

„După ce am citit actul de acuzare, acestea sunt acuzații foarte grave”, a declarat marți dl Pence pentru redacția The Wall Street Journal. „Și nu pot apăra ceea ce se pretinde.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Ulterior, Pence a adăugat că, în calitate de membru al unei familii de militari, este îngrijorat de riscurile la adresa vieții membrilor serviciilor americane atunci când informațiile secrete nu sunt gestionate corect.

Pence îl înfruntă acum pe fostul său șef în cursa pentru nominalizarea republicană pentru alegerile prezidențiale din 2024, după ce și-a lansat campania săptămâna trecută.

Comentariile sale cu privire la punerea sub acuzare a lui Trump reprezintă o diferență marcantă față de poziția pe care a adoptat-o la începutul săptămânii trecute, când a declarat pentru CNN că spera ca Departamentul de Justiție să se abțină de la formularea de acuzații.

Trump a fost marți după-amiază pus sub acuzare într-un tribunal federal din Miami, unde a devenit primul președinte american actual sau fost acuzat vreodată de o infracțiune federală.

El a pledat nevinovat la toate cele 37 de acuzații federale privind gestionarea documentelor clasificate, inclusiv a informațiilor privind apărarea națională, după ce a părăsit Casa Albă.

Citește și