• Biden este așteptat să anunțe marți că va candida pentru un al doilea mandat și pentru o potențială revanșă împotriva lui Donald Trump.
  • „Rămâneţi pe fază”, a declarat luni Biden reporterilor la Casa Albă.
  • Un sondaj NBC News publicat în weekend a arătat că 70 la sută dintre americani, inclusiv 51 la sută dintre democraţi, cred că nu ar trebui să candideze.

Joe Biden ar urma să anunţe marţi că va candida pentru un al doilea mandat, plonjând la vârsta record de 80 de ani într-o nouă campanie feroce pentru Casa Albă – şi o potenţială revanşă împotriva lui Donald Trump.

Rămâneţi pe fază”, a declarat luni Biden reporterilor la Casa Albă, scrie France 24.

Biden era aşteptat să lanseze un mesaj video, la fel cum a făcut exact acum exact patru ani, când şi-a anunţat candidatura, în cele din urmă de succes, pentru a-l învinge pe Trump în 2020.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

După o serie de victorii legislative importante şi lupte importante în politica externă în primii doi ani de mandat, Biden nu are un contracandidat real din interiorul Partidului Democrat. Dar este de aşteptat să se confrunte cu o examinare constantă şi acerbă din cauza vârstei sale. în condiţiile în care ar avea 86 de ani la sfârşitul unui al doilea mandat. Chiar dacă un examen medical efectuat în februarie l-a găsit ,,apt” pentru a îndeplini îndatoririle preşedinţiei, mulţi, inclusiv în rândul propriilor săi alegători, consideră că este prea bătrân.

Biden ar putea să-și anunţe marţi candidatura

Un sondaj NBC News publicat în weekend a arătat că 70 la sută dintre americani, inclusiv 51 la sută dintre democraţi, cred că nu ar trebui să candideze.

Şaizeci şi nouă la sută dintre toţi respondenţii care au spus că nu ar trebui să candideze au citat preocupările legate de vârsta sa ca fiind un motiv major sau minor.

Lui Biden îi place să răspundă la aceste îngrijorări spunând: ,,urmăriţi-mă” – ceea ce înseamnă că alegătorii ar trebui să se concentreze pe victoriile sale politice de acasă şi pe faptul că a reuşit să organizeze o alianţă occidentală fără precedent pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva invaziei Rusiei.

În următorul an şi jumătate, Biden ar avea toate avantajele mandatului, susţinut de un partid unit, în timp ce republicanii abia încep un sezon primar dezordonat.

Trump, în ciuda faptului că a devenit primul fost preşedinte sau preşedinte în funcţie care a fost pus sub acuzare penală – şi se confruntă cu anchete privind încercarea sa de a anula pierderea în faţa lui Biden în alegerile din 2020 – este favoritul republican copleşitor.

Citește și

Paralizia în somn. Cum explică specialiștii coșmarurile din spatele fenomenului

9 cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean sudanez, au părăsit teritoriului Sudanului. Ce spune MAE

ANM emite avertizare de ploi, vânt și descărcări electrice. Ce regiuni vor fi afectate