• Majoritatea americanilor nu vor ca Donald Trump să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.
  • De asemenea, americanii nu susțin nici o posibilă candidatură a președintelui Joe Biden.
  • 38% din respondenți se simt epuizați de ideea unei noi runde a cursei prezidențiale dintre Biden și Trump.

Conform unui nou sondaj, majoritatea americanilor nu mai doresc ca fostul președinte Donald Trump să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. De asemenea, majoritatea respondenților nu susțin nici o posibilă candidatură a președintelui Joe Biden, care se pregătește pentru o posibilă lansare de campanie, care ar putea avea loc în această săptămână, scrie The Hill.

Conform unui nou sondaj realizat de NBC News, 60% dintre americanii chestionați sunt de părere că Donald Trump nu ar trebui să încerce să obțină din nou funcția de președinte al SUA – inclusiv aproximativ o treime dintre republicanii intervievați. Printre cei care consideră că Trump nu ar trebui să se implice în campania electorală din 2024, 30% au menționat acuzațiile penale cu care fostul președinte se confruntă în New York ca fiind un motiv ,,major”.

În același timp, 70% dintre americani consideră că Biden nu ar trebui să candideze pentru un al doilea mandat, iar acest sentiment este împărtășit de 51% dintre democrați. Principalul motiv invocat de 48% dintre cei care au această părere este vârsta președintelui.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Rezultatele recente ale sondajelor de opinie sugerează un entuziasm scăzut pentru cei doi candidați, Donald Trump și Joe Biden, înaintea unei posibile revanșe electorale. Trump și-a lansat campania în noiembrie, iar Biden este așteptat să intre în curând în cursă.

Conform unui sondaj realizat de Yahoo News/YouGov, cel mai mare procentaj de respondenți, respectiv 38%, au afirmat că se simt epuizați la gândul unei noi runde a cursei prezidențiale dintre Biden și Trump.

Citește și

FOTO. Noi fotografii cu Prințul Louis, care sărbătorește cinci ani, au fost făcute publice de Casa Regală a Marii Britanii

Meghan Markle vorbește despre încoronarea regelui Charles al III-lea. Ce a transmis ducesa

Elon Musk îi răspunde lui Stephen King: „Am donat 100 milioane Ucrainei, tu cât ai donat?”