• Biden l-a invitat pe Zelenski la Casa Albă
  • Întâlnirea celor doi se va concentra pe  „nevoile urgente ale Ucrainei”
  • Biden duce o luptă Congresul SUA pentru a aproba sprijinul de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Președintele american Joe Biden îl așteaptă marți pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la Washington, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Casei Albe, scrie Le Figaro.

Recent, Joe Biden a cerut din nou Congresului să fie alături de poporul ucrainean, adăugând: „Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige”.

Republicanii din Senatul SUA au blocat ulterior pachetul care includea peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Partidul insistă ca orice ajutor pentru Ucraina să fie legat de reformele de imigrare și azil din SUA.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

„Pe măsură ce Rusia își intensifică atacurile cu rachete și drone asupra Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei și despre importanța vitală a sprijinului continuu al Americii în acest moment critic”, a spus Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul SUA blochează adoptarea unui nou pachet de ajutor pentru Ucraina.

Statele Unite sunt în prezent țara care oferă cel mai mare sprijin militar Kievului, Congresul oferind peste 110 miliarde de dolari de la invazia rusă din februarie 2022.

Promisiunea lui Biden de a continua să sprijine financiar Ucraina este acum periclitată de Congres. Săptămâna trecută, Congresul a blocat un pachet mare de ajutor de peste 106 miliarde de dolari, pe care președintele Biden l-a solicitat cu insistență și care includea fonduri pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

Blocarea de noi fonduri ar fi „cel mai mare cadou” oferit președintelui rus Vladimir Putin, a avertizat Joe Biden, spunând că liderul de la Kremlin, dacă va reuși să pună mâna pe Ucraina, „nu se va opri la ea”.

Citește și