Biden promite sisteme de apărare aeriană pentru Ucraina după atacul cu rachete

JOE BIDEN

JOE BIDEN

Președintele american Joe Biden s-a angajat luni în fața președintelui ucrainean Volodomir Zelenski că Statele Unite vor furniza Ucrainei sisteme aeriene avansate după un baraj devastator de rachete din partea Rusiei.

Biden a vorbit la telefon cu Zelenski pentru a da asigurări cu privire la continuarea sprijinului american și pentru a condamna „atacurile fără sens” din partea Rusiei care au lovit ținte civile.

„Președintele Biden s-a angajat să continue să ofere Ucrainei sprijinul necesar pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană”, se arată într-o declarație a Casei Albe privind convorbirea telefonică.

De asemenea, Biden i-a spus lui Zelenski că Statele Unite și aliații și partenerii săi vor continua să impună costuri Rusiei, „să tragă Rusia la răspundere pentru crimele sale de război și atrocitățile comise și să ofere Ucrainei asistență de securitate, economică și umanitară”, a precizat Casa Albă.

Statele Unite au oferit asistență de securitate în valoare de peste 16,8 miliarde de dolari de când Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie, și au impus o gamă largă de sancțiuni economice Moscovei din cauza acțiunilor sale în Ucraina.

Exit mobile version