• Preşedintele SUA spune că premierul israelian nu se opune tuturor soluţiilor cu două state, în urma unei convorbiri telefonice pe care cei doi au avut-o pentru prima dată în aproape o lună.
  • „Cred că vom putea găsi o soluţie … Cred că există modalităţi prin care acest lucru ar putea funcţiona”, a spus el.
  • Cei doi lideri au discutat despre eforturile de securizare a ostaticilor rămaşi deţinuţi de Hamas şi despre trecerea Israelului la operaţiuni mai „ţintite” în Gaza.

Joe Biden a declarat că înfiinţarea unui stat independent pentru palestinieni nu este imposibilă cât timp Benjamin Netanyahu este încă în funcţie, în urma unei convorbiri telefonice cu premierul israelian, vineri, scrie The Guardian.

Întrebat dacă o soluţie cu două state este imposibilă cât timp Netanyahu se află încă în funcţie, Biden a spus: „Nu, nu este”.

Vorbind cu reporterii după o întâlnire cu primarii din SUA, Biden a spus că Netanyahu nu se opune tuturor soluţiilor cu două state şi că există mai multe soluţii posibile, adăugând că unii membri ai Naţiunilor Unite nu au forţe militare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Biden a fost întrebat dacă va reconsidera condiţiile privind ajutorul acordat Israelului, având în vedere comentariile lui Netanyahu care respinge soluţia cu două state.

„Cred că vom putea găsi o soluţie … Cred că există modalităţi prin care acest lucru ar putea funcţiona”, a spus el.

Preşedintele american a vorbit cu Netanyahu pentru prima dată în aproape o lună despre divergenţele privind viitorul stat palestinian, precum şi despre loviturile Israelului în Gaza, unde numărul de morţi palestinieni a depăşit 24.000, potrivit autorităţilor sanitare locale.

Cei doi lideri au discutat despre eforturile de securizare a ostaticilor rămaşi deţinuţi de Hamas şi despre trecerea Israelului la operaţiuni mai „ţintite” în Gaza, pentru a permite trecerea mai multor ajutoare umanitare, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, după convorbire.

Kirby a negat că discuţia a venit ca răspuns la comentariul lui Netanyahu de joi, care a spus că se opune unui stat palestinian care nu garantează securitatea Israelului.

Citește și