• Bilanțul victimelor din Turcia și Siria a ajuns la peste 33.000 de morți, cu 29.600 de morți în Turcia și alți 3.500 de morți în Siria.
  • Echipele de căutare și salvare continuă să se confrunte cu o serie de provocări logistice, în timp ce supraviețuitorii se luptă să găsească hrană și adăpost.
  • Operaţiunile de salvare continuă, dar scad tot mai mult şansele de a găsi oameni în viaţă sub dărâmături.

UPDATE

Aproximativ 2.000 de decese au fost raportate de către autoritatea de gestionare a dezastrelor din Turcia luni dimineaţa, ceea ce înseamnă că 31.643 de persoane şi-au pierdut viaţa. În Siria, 3.553 de persoane au fost raportate ca fiind decedate. 2.166 sunt în regiunile controlate de rebeli şi 1.387 în zonele controlate de guvern, potrivit Căştilor Albe şi a presei de stat preluate de Sky News.

În total, 35.196 de persoane au murit, mult mai mult decât estimarea iniţială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a fost de 20.000 de decese.

Știrea inițială

Bilanţul provizoriu al victimelor cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria a ajuns la 33.179 de morţi, a anunţat duminică Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), care estimează că de fapt peste 50.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismelor, cel mai puternic având magnitudinea de 7,8 grade, relatează CNN.

Recomandări

NU AJUNG ACASĂ!
TRUMP O ATACĂ PE CHENEY
SARKOZY E CONDAMNAT
USR VREA DEMISIA
IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA

Operaţiunile de salvare continuă, dar scad tot mai mult şansele de a găsi oameni în viaţă sub dărâmături.

Responsabilul pentru probleme umanitare al ONU, Martin Griffiths, a recunoscut că această organizaţie nu a reuşit să ajute populaţia din zona de nord-vest a Siriei, controlată de opoziţia aflată din 2011 în război cu armata preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Potrivit Ministerului sirian al Transporturilor, până în prezent 62 de avioane încărcate cu ajutoare umanitare au aterizat în Siria, venind în special din Arabia Saudită.