• Sunt prognozate ploi suplimentare în următoarele zile, ceea ce ridică temeri că nivelul apei va crește și mai mult în capitala statului Porto Alegre.
  • Cel puțin 136 de persoane sunt încă dispărute, iar peste 165.000 de persoane au fost strămutate din casele inundate.
  • Inundațiile au distrus infrastructura și podurile, blocând accesul în Porto Alegre.

Bilanțul victimelor inundațiilor grave din sudul Braziliei a crescut la 107 morți, a anunțat joi, 9 mai, protecția civilă, în timp ce operațiunile de salvare au continuat, iar autoritățile au început să vadă costurile de recuperare a pagubelor provocate de inundațiile din statul Rio Grande do Sul, scrie Reuters.

Într-un simbol dramatic al dezastrului, salvatorii au salvat un cal care a fost prins în mod precar timp de două zile pe un acoperiș într-un oraș grav inundat.

Sunt prognozate ploi suplimentare în următoarele zile, ceea ce ridică temeri că nivelul apei va crește și mai mult în capitala statului Porto Alegre, inundată, și în orașul din apropiere, unde străzile s-au transformat în râuri. Cel puțin 136 de persoane sunt încă dispărute, iar peste 165.000 de persoane au fost strămutate din casele inundate și au fost salvate cu bărci și elicoptere.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN
INSTANȚA BRITANICĂ ÎI DĂ DREPT DE APEL LUI ASSANGE

Imaginile de televiziune au arătat calul călare pe acoperișul unei ferme de la periferia orașului Canoas, un oraș situat la nord de Porto Alegre. Animalul a fost securizat de pompieri și încărcat într-o barcă gonflabilă Zodiac pentru a-l duce în siguranță.

Inundațiile au distrus infrastructura și podurile, blocând accesul în Porto Alegre, unde rafturile supermarketurilor sunt goale, iar noaptea au fost raportate jafuri.

Guvernatorul Eduardo Leite a declarat că, potrivit calculelor inițiale, Rio Grande do Sul va avea nevoie de cel puțin 4,9 miliarde de dolari americani pentru a reconstrui după pagubele produse, care s-au extins în zonele agricole din jurul capitalei.

Citește și