• 40 de țări nu mai primesc călători care vin din Marea Britanie.
  • Tulpina englezească a fost găsită în Italia, Olanda, Danemarca și Australia.
  • Blocajul de la frontiera franco-britanică provoacă cele mai mari probleme.

Boris Johnson a vorbit aseară cu Emmanuel Macron ca să ajungă la o înțelegere.

În sudul Marii Britanii sunt cozi uriașe de camioane care nu pot ajunge pe continent.

Statele Unite nu au luat măsuri suplimentare din cauza noii tulpini de coronavirus.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Administrația Trump încă așteaptă informații despre tulpina englezească.

Marea Britanie, „bolnavul” lumii

Marea Britanie a devenit „bolnavul” Europei și chiar al lumii, din cauza noii tulpini de coronavirus apărute în sudul țării

Peste 40 de state nu mai primesc oameni care vin de pe teritoriu britanic, de frică să nu ia noua variantă a virusului.

Este prea târziu însă pentru Italia, Olanda, Danemarca și Australia, care au confirmat deja infectări cu noua tulpină.

Pentru Boris Johnson, cel mai mare impact îl are decizia Franței de a bloca complet circulația dintre Regatul Unit și Hexagon. În zona de frontieră, s-au format deja cozi uriașe de camioane.

„Este foarte frustrant. Am familie în Germania. Este Crăciunul în două zile și vreau să mă întorc. Vreau acasă. Am soția în Germania și părinți, iar nimeni nu ne ajută”, a mărturisit Nicholas Kramer, șofer din Germania.

Paris și Londra lucrează la o soluție rapidă la deblocarea traficului de marfă. O decizie ar putea fi anunțată chiar astăzi.

Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii:Guvernul, la toate nivelurile, este în legătură cu prietenii noștri de la Paris. Am vorbit cu președintele Macron. Am avut un apel bun și am înțeles poziția fiecăruia”.

Grant Shapps, ministrul britanic al Transporturilor: „Majoritatea camioanelor care sunt acolo sunt transportatori europeni care vor să se întoarcă”.

Testele PCR ar putea fi soluția

O măsură europeană comună se lasă așteptată. Dar testele PCR par să fie soluția pentru scoaterea Marii Britanii din carantină.

Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului Franței: „Am spus deja cetățenilor noștri care sunt în Marea Britanie și care vor să vină în Franța pentru festivități familiale să înceapă deja să se testeze”.

Până acum, SUA nu a luat nicio măsură suplimentară din cauza noii tulpini din Marea Britanie.

Jerome Adams, chirurgul-general al SUA: „Virusurile au mutații. Asta fac. SARS-CoV-2, virusul care dă COVID-19, a avut zeci de mutații deja anul acesta. Asta nu înseamnă că este mai periculos. Nu înseamnă că este mai contagios”.

Ca în multe momente în pandemie însă, New York vrea să o ia înaintea restului țării. Este și principala poartă de acces în Statele Unite a călătorilor din Marea Britanie. Mii de oameni aterizează zilnic pe aeroporturile metropolei.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York: „120 de țări cer călătorilor din Marea Britanie să aibă un test negativ înainte să de urce în avion. MUSCA Cer companiilor aeriene să adauge statul New York pe listă”.