• Brașovul vrea să devină cel mai eco-friendly oraș din România.
  • Valoarea investiției se ridică la peste 75 de milioane de lei, iar durata de implementare este de 4 luni.
  • Allen Coliban: „Vom avea propria capacitate de producere a curentului electric din surse regenerabile”.

Brașovul vrea să devină cel mai eco-friendly oraș din România. Cum? Prin construirea unui parc fotovoltaic de 22 de hectare, care va produce energie pentru 90% dintre cele peste 70 de școli și grădințe, instituții de cultură, servicii publice, piețe sau baze sportive. Valoarea investiției se ridică la peste 75 de milioane de lei, iar durata de implementare este de 4 luni.

Allen Coliban, primarul municipiului Brașov, spune că orașul va avea propria capacitate de producere a curentului electric din surse regenerabile. „Acest lucru va acoperi 90% din nevoia de consum public, o cifră la care adăugăm și proiecte ulterior depuse pe finanțări europene. Am depus săptămâna trecută un proiect pentru transformarea 10 școli în producătoare de energie prin amplasarea de panouri fotovoltaice”, spune Allen Coliban.

„Toate instituțiile din subordinea Primăriei și a Consiliului Local vor beneficia de noul sistem, dar și 67 de unități de învățământ. Capacitatea total instalată este 20 de megawați, proiectul desfășurându-se pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare, suprafața care va fi ocupată cu panouri. Contractul este semnat și depindem doar de graficele de livrare din partea furnizorilor pentru a ne încadra în acel termen de patru luni”, a spus Allen Coliban, la Aleph News.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Citește și