• Sunak spune că este mândru de ceea ce a realizat guvernul său, inclusiv în ceea ce privește cheltuielile NHS și educația.
  • Sunak a declarat în fața Downing Street că l-a informat pe Regele Charles al III-lea despre rarele sondaje de vară.
  • Mișcarea va fi salutată de Partidul Laburist, condus de Keir Starmer, care este în creștere în sondajele de opinie și care a încercat să se prezinte ca un grup reformat și moderat, pregătit pentru putere.

Rishi Sunak anunță alegeri generale pe 4 iulie, într-o declarație în fața Downing Street. După ce a discutat despre pandemia Covid, despre schema de concedii și despre războiul din Ucraina, el spune că întrebarea este „în cine aveți încredere?”, scrie CNN.

Sunak spune că este mândru de ceea ce a realizat guvernul său, inclusiv în ceea ce privește cheltuielile NHS și educația. Sunak a declarat în fața Downing Street că l-a informat pe Regele Charles al III-lea despre rarele sondaje de vară, dând astfel startul unei campanii de șase săptămâni care, potrivit așteptărilor aproape universale, se va încheia cu dispariția guvernului său conservator.

Sunak a spus: „Acum este momentul ca Marea Britanie să își aleagă viitorul”. El și-a atacat, de asemenea, adversarii, spunând că, votând pentru Partidul Laburist, Marea Britanie ar „risca să se întoarcă la punctul de plecare”. Dar el a recunoscut: „Nu pot și nu voi pretinde că am făcut totul bine”.

Recomandări

EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024
NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI

Lui Sunak i s-a cerut să organizeze un vot până în ianuarie 2025 și a rezistat mult timp solicitărilor de a fi specificat în legătură cu planurile sale. Dar o scădere a ratelor inflației, anunțată mai devreme miercuri, a oferit fundalul pentru anunțul său.

Mișcarea va fi salutată de Partidul Laburist, condus de Keir Starmer, care este în creștere în sondajele de opinie și care a încercat să se prezinte ca un grup reformat și moderat, pregătit pentru putere.

În urma anunțului, Palatul Buckingham a declarat că familia regală britanică își va amâna angajamentele „care ar putea părea să distragă atenția de la campania electorală”. Se așteaptă ca angajamentele regelui și ale reginei de la comemorarea Zilei Z în iunie să se desfășoare conform programului.

Citește și