• București și județul Ilfov conduc topul în România pentru motorizare, având o medie de 640 de mașini la mia de locuitori.
  • Restul României arată o realitate diferită, cu o pondere a mașinilor pe cap de locuitor între 407 și 447 în centrul, vestul și nord-vestul țării.
  • În 2022, Olanda și Suedia au fost lideri în adoptarea mașinilor electrice.

București și județul Ilfov conduc topul în România pentru motorizare, având o medie de 640 de mașini la mia de locuitori. E o cifră comparabilă cu majoritatea regiunilor din Franța, Germania și Italia, conform datelor Eurostat din 2022. Restul României arată o realitate diferită, cu o pondere a mașinilor pe cap de locuitor între 407 și 447 în centrul, vestul și nord-vestul țării. În 2022, Olanda și Suedia au fost lideri în adoptarea mașinilor electrice.

De ce măsuri avem nevoie pentru a ne proteja de coliziuni în trafic?

„Ar trebui ca autoritățile noastre să fie interesate în a reduce numărul de accidente. Pur și simplu nu le pasă. Educația este uitată și abandonată. Nu se face nicio pregătire la școală, așa cum se face în alte țări. Școala de șoferi este la pământ, mult sub nivelul anilor 1980. Nu avem cursuri de conducere defensivă. Autoritățile trebuie să fie atente la acest subiect și să intervină planul de sistematizare. Siguranța rutieră este abandonată total”, a declarat Titi Aur, expert în conducere defensivă, pentru Aleph News.

Citește și

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?