• Capitala refuza carantina, deşi a ajuns la o rată de infectare de 6,37
  • În loc de lockdown, autorităţie propun noi restricţii
  • Iohannis: Nu cred că în București carantina este o soluție
  • Bucureștiul are cam 25% din economia naţională, a explicat prefectul
  • Decizia va fi luată mâine de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă
  • Bucureştiul a ajuns la o rată de infectare de 6,37

Capitala refuza carantina, deşi a ajuns la o rată de infectare de 6,37. Nu ne permitem, Bucureştiul are cam 25% din economia naţională, a explicat prefectul.

În loc de lockdown, autorităţie propun noi restricţii. Închiderea magazinelor după ora 6 seara în timpul săptămânii şi la ora 4 în weekend. Carantină de noapte de la ora 20.00, față de 22:00, cum este acum. Sunt propunerile DSP. Decizia va fi luată mâine de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

„Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să ia decizii corecte”, a spus preşedintele Iohannis, care nu e în favoarea închiderii.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Piedone a anunţat o serie de restricții în Sectorul 5

Primarul Piedone din Sectorul 5 a luat-o înainte. A decis pe cont propriu să închidă mallurile, hypermarketurile de la el din sector la ora 7 seara în timpul săptămânii şi la 3, în weekend. Prefectul Capitalei spune decizia e ilegală. Piedone o ţine pe a lui.

În Timişoara, carantina a fost prelungită pentru încă 7 zile

Bucureştiul nu-şi permite carantina. În Timişoara, în schimb, carantina a fost prelungită pentru încă 7 zile cu 27 de voturi din 39. Tot Timișoara se laudă cu primul centru de vaccinare non-stop. Numai că non-stop-ul se închide la ora 20:00. Platforma nu permite actualizarea datelor în timpul nopții.

Premierul Cîţu a scris un text pe Facebook. Se declară îngrijorat. Vrea să rezolve situatia. Face apel, continuă discuţiile, este preocupat, analizează şi înţelege…